Den Haag

Duh Haag bruis niet, ze gis. Die woorden zeggen genoeg. Bier moet gisten en alhoewel Den Haag nooit een echte bierstad is geweest, kun je het tegenwoordig een uitstekende bierstad noemen. In Den Haag is tegenwoordig een ruime keur aan craft beer, brouwerijen en biercafés.

Den Haag, de stad zonder stadsrechten, is dat nou een stad, een dorp of simpelweg een plaats? Heel lang had Den Haag geen stadsrechten, geen beschermende stadsmuren, en werd zij overvleugeld en ook gedomineerd door andere steden, met name de goede buur Delft. En juist Delft stond niet toe dat er meer dan één brouwerij in Den Haag werd gevestigd. Delft voerde het eigen bier aan over de Vliet naar de (Dunne) Bierkade. Als gevolg hiervan waren de brouwerijen in Den Haag op de vingers van één hand te tellen.

Die tijden zijn echter allang vervlogen: Den Haag is aan het veranderen in een waar biermekka. De teller staat nu op 7 brouwerijen met eigen ketels: Kompaan, Haagsche Broeder, Animal Army in de Fiddler, brouwerij De PraelEiber Bier, Crooked Spider en Het Kwartje. Dan zijn er talloze biercafés, zoals Huppel the Pub, de Hoppzak, De Paas, Rootz en Café De La Gare, om er maar een paar te noemen.

Conckelaer

Duinoord

Eiber Bier

Free Beer Co, shop

Fiddler

Café de la Gare

Gekke Geit

Haagsche Broeder

Hoppzak

Huppel The Pub

Van Kinsbergen

Kompaan Beerbar

Kompaan Binnenhaven, Den Haag

De Paas

De Prael, Den Haag

Rootz Centrum

Street art The Hague

Voor street art moet je in Den Haag bij The Hague Street Art zijn. Zij verzamelen de beste street art van Den Haag die zich met name in de wijken Segbroek en de Binckhorst bevindt. Zoals de Tunnel van Lummel, de Wall of Connection, Met Nieuwe Ogen en natuurlijk Koot en Bie met Do Ist Die Bahnhof. Den Haag is en blijft een stad met vele en soms schizofrene gezichten, street art is er daar eentje van.