Rootz, Den Haag

Over Rootz Centrum

Gevestigd in een oud koetshuis, is Rootz in het centrum van Den Haag de oudste van de drie Rootz-vestigingen. De andere twee zijn gevestigd in een oude visafslag aan de gezellige jachthaven van Scheveningen èn (sinds mei 2016) op het strand bij het bruisende The Hague Beach Stadium (naast het havenhoofd). Rootz was vroeger een Belgisch biercafé/restaurant, maar tegenwoordig ligt de focus ook op Nederlandse bieren. De bierkaart biedt een selectie van meer dan 300 bieren uit België en Nederland en je kunt hier ook terecht voor maaltijden uit de ‘Lage Landen’ keuken, zoals ze dat zelf noemen.

Wij dronken hier een Rootz Blond, het eigen huisbier (blond, 6%), dat in samenwerking met Ruud van Moorst van huurbrouwerij De Eem werd ontwikkeld. En daarbij een Baron van huurbrouwerij Eiber, een donker bier van 6,8% dat met in Den Haag gebrande koffie wordt gebrouwen. Dit bier is een ode aan het bekende snoepje Haagsche Hopje.

Adres: Grote Marktstraat 14, Den Haag, website

In de buurt

Rootz ligt middenin het kloppend hart van winkelend Den Haag. Hier vind je de grote warenhuizen, zoals de Bijenkorf, Marks & Spencer en River Island op een steenworp afstand. Ook de ingang van de (nieuwe) Passage is hier dichtbij. Als  je de Raamstraat of een andere zijstraat van de Grote Marktstraat inloopt, kom je in China Town terecht waar je lekker en goedkoop kunt eten. En als je de hoek om loopt kom je op de Grote Markt, met tenten als de Boterwaag, de Zwarte Ruiter en Hoender en Hop, die ook allemaal een aardige bierkaart hebben.