Proeverijen

We kunnen weer. We mogen weer. En dus gaan we ook weer. We gaan weer proeverijen organiseren. Wil je een keer een bierproeverij meemaken? Wil je meer weten over de wereld van het bier? Heb je een familiefeestje, een buurtfeestje of een bedrijfsuitje en wil je dit opleuken met een bierproeverij? Neem dan vooral contact met ons op. Alles is mogelijk en niets is ons te gek.

Follow the Beer heeft een passie voor bier en we delen dit graag met jou. Bijvoorbeeld door middel van een bierproeverij voor jou en je vrienden, familie of collega's. Dit doen wij bij voorkeur in Den Haag en omgeving en op locatie, bijvoorbeeld op je werk of ergens anders, maar ook bij jou thuis of bij ons thuis voor kleine groepen. Hierbij staat de 'fun' voorop, maar je leert ook iets over bier. Zo vertellen we je over de biergeschiedenis van Den Haag of welke stad dan ook, over het brouwproces, over bierstijlen, over de grondstoffen en de soorten gisting en over het proeven van bier. Wij gaan voor kwaliteit en maatwerk, dus neem contact met ons op en dan bespreken we je wensen en de mogelijkheden!

Proeverijen voor iedereen!

Onze bierproeverijen zijn voor iedereen, we kiezen voor de proeverij de bieren die passen bij de ervaring van de deelnemers. Dit bespreken we altijd met je voorafgaand aan de proeverij.

Enkele voorbeelden van proeverijen die mogelijk zijn:

  • Taste around the world: In deze proeverij worden uit 6 landen de klassieke bierstijl die bij dat land hoort geproefd! Een mooie manier om kennis te maken met diverse stijlen en smaken.
  • Going Dutch: Een selectie van en selectie van 6 Nederlandse bieren, van kleine en grotere brouwerijen. Het Nederlandse bierlandschap heeft zich de laatste jaren sterk ontwikkeld, er zijn maar liefst 500 brouwerijen te vinden in ons kleine landje!
  • Extreme flavors: Zoet, zout, zuur, bitter, umami, spicy, rooksmaak… je kan het allemaal tegenkomen in bier! In deze proeverij draaien je smaakpapillen overuren; 6 extreme smaken en zeer diverse biersoorten komen aan bod. Laat je verrassen!

Lees hier het verslag van een proeverij.

Food pairing

Food pairing is een 'hot' onderwerp in de bierwereld. Wil je meer weten over hoe bieren en spijzen elkaar aanvullen, versterken of combineren, dan kunnen wij dit ook meenemen tijdens de bierproeverij. Denk hierbij aan kaas, worst, chocolade of bapas (dit zijn kleine met tapas vergelijkbare gerechtjes). Natuurlijk kunnen we ook gewoon lekkere hapjes presenteren.  

Beer Tasting in the Dark

Wie vaker bier proeft, weet dat het oog kan afleiden. Het is dus beter om blind te proeven. Meestal betekent dit dat je niet weet welk bier je proeft. Wij gaan echter nog een stapje verder. Bij ons kun je ook letterlijk blindproeven. Door middel van een blinddoek zorgen wij er voor dat je niets kunt zien en dat je mond en neus dus ook niet kunnen worden beïnvloed door je ogen. Wees niet bevreesd. Het is niet gevaarlijk, het is vooral hilarisch. Zie hier voorbeelden van de Beer Tastings in the Dark.

Meer over onze proeverijen

Hierbij een impressie van proeverijen die we hebben gedaan. Heb je interesse? Wil je meer weten? Heb je dorst? Neem dan contact met ons op via het contactformulier.

Proeverij Extreme Flavors bij Visma Connect

Voor de derde keer kwamen de ICT-ers van Visma Connect bijeen om bier te proeven. Dit keer riepen ze ons hulp in voor een proeverij Extreme Flavors. We namen ze mee van rook (onze eigen Rauchen ist Tödlich) naar zuur (Mariage Parfait), van bitter (Kees Double Rye IPA) naar kruidig (Thai Thai van Oedipus) en van houtgelagerd (Barrel Aged no 1 van brasserie Du Mont Blanc naar zoet/alcoholisch (Bommen & Granaten van brouwerij De Molen). Lees hier het verslag van deze proeverij.

Proeverij BSC

De vrienden van voetbalclub B.S.C. '68 uit Benthuizen (voorheen De Club van 100) hebben zich verbonden om als supporters en symphatisanten van B.S.C. '68 met hun bijdrage investeringen en projecten van hun club financieel te ondersteunen. Wij deden een rondje om de rondje om de wereld met hen, van Tsjechië eindigden we via Duitsland, Ierland, België en de Verenigde Staten in Nederland.

Bierproeverij in de buurt

Een bierproeverij thuis aan de tafel voor de buurt met de buren van boven, de buren van opzij, de buren van schuin-boven en de achterburen. Een eerste kennismaking met bier voor sommigen en voor anderen met bier dat geen pils is. Achtereenvolgens kwamen de volgende bieren voorbij: Jerry Sauertopf (Kompaan), Orval, de Rauch 2.0, Thai Thai (Oedipus), PUNK IPA (Brewdog) en tenslotte de Prior (Haagsche Broeder). De bovenburen wonnen de bierquiz na een shootout met de buren van schuin-boven.

Proeverij van kaaskoppen

Vijf mannen met roots in Alkmaar. En hun vijf vrouwen. Voor het laatst bij elkaar in april 2007. Weliswaar met nieuwe gezichten. En in nieuwe samenstellingen. Maar zo gaat het leven. Een proeverij met Orval uit België, de Punk IPA van Brewdog, de Thai Thai  van Oedipus, de Chocolate Porter van Meantime, Haagsche Broeder en de Barley Wine (De Prael), ook wel bekend onder de naam Willy. Tussendoor een bierquiz in vier ronden met als winnaar team B. Maar dat is logisch.