Vrienden van B.S.C. ’68

Bierproeverij Benthuizen

De Vrienden van BSC'68 uit Benthuizen (voorheen De Club van 100) hebben zich verbonden om als supporters en sympatisanten van voetbalclub BSC'68 met hun bijdrage bijzondere investeringen en projecten van de club financieel te ondersteunen. Iedereen met een groen-wit hart kan zich bij hen aansluiten. Van de jaarlijkse bijdrage is het grootste deel bestemd voor de club. Lees hier meer over deze leuke club mensen.

Follow the Beer verzorgde voor de Vrienden van BSC'68 een proeverij met 6 bieren met als thema 'Rondje om de Wereld'. Achtereenvolgens kwamen de volgende bieren aan bod:

  1. Pilsner Urquell (Tsjechië)
  2. Erdinger Hefeweizen (Duitsland)
  3. Guinness (Ierland)
  4. Orval (België)
  5. Brooklyn East IPA (Verenigde Staten)
  6. Brand Dubbel Bock (Nederland)

Ook deden we twee quizronden met ieder 10 vragen waarin de deelnemers werden getest op hun actuele bierkennis. Daarbij ging het vooral om de eer en de eeuwige roem natuurlijk, maar voor het winnende team was er ook een prijs: een mooie fles St. Feuillien Cuvée de Noël. 

Heirbij ging het om vragen als welke brouwerij het dichtst bij Benthuizen is gehuisvest (brouwerij Pinas uit Zoetermeer), welk bier de Vrienden van BSC'68 dronken tijdens hun jaarlijkse uitje afgelopen zomer (blikjes Heineken) en of hop libidoverhogend of libidoverlagend werkt voor mannen en/of vrouwen (dat laatste antwoord laat zich raden).