Homebrew

Thuisbrouwerij De Lamme Roes

Is het moeilijk om zelf bier te brouwen? Nee! Maar het vergt wel de juiste apparatuur, oefening en (basis)kennis. Wij brouwen regelmatig zelf bier. Juist door zelf te brouwen maak je alle aspecten van het brouwen van heel dichtbij mee en leer je wat er allemaal gebeurt tijdens het proces van graan tot bier. En krijg je antwoord op vragen. Waarom breng je de granen niet direct aan de kook? Wat voegen de verschillende ingrediënten toe aan de uiteindelijke smaak van het bier?  Hoelang duurt het voordat je het eigen brouwsel kan proeven?

Om te kunnen vertellen over alle (smaak)aspecten van bier is zelf brouwen een must vinden wij!  Gedurende het brouwproces ervaar je bijvoorbeeld wat een bier zuur maakt, waarom sommige bieren meer body hebben dan andere, hoe het komt dat het alcoholpercentage bij het ene bier hoger is dan het andere, hoe de kleur van bier ontstaat, et cetera.

Hieronder een korte impressie van ons brouwproces:

  • Schroten