Eetcafé Lokaal Duinoord

Over Eetcafé Lokaal Duinoord

Two Chefs Brewing, One Chef Tapping

Eetcafé Lokaal Duinoord is misschien wel het beste biercafé van Den Haag. Misschien. Of eigenlijk niet. Want eigenlijk is het meer een eetcafé met bier dan een biercafé met eten. En bovendien zijn wij geen fan van dit soort nutteloze verkiezingen. Daar komt nog bovenop dat wij sterk bevooroordeeld zijn. Want wij kennen de eigenaar/ chef de cuisine nog van de tijd dat hij zingend en gitaarspelend achter de bar van De Conckelaer stond. Nu heeft hij, samen met zijn lieftallige vrouw, een eetcafé slash lokaal in de wijk Duinoord en heeft hij het bier omarmd.

Dat hij daarbij eigenwijs is en kiest voor het Amsterdamse Two Chefs Brewing, valt alleen maar te prijzen. Bij Duinoord vind je 9 bieren en meer dan 60 bieren op fles of blik. Van de 9 taps zijn er 2 gereserveerd voor twee AB-Inbev pilseners: Hertog Jan en Jupiler. Dat zie je in Den Haag wel vaker, 2 pilseners naast elkaar. Verder troffen we o.a. Tripel Karmeliet en 3 bieren van Two Chefs Brewing: Funky Falcon (pale ale, 5,2%), Green Bullet (IPA, 5,7%) en Howling Wolf (imperial porter, 8,0%).

De flessenkaart biedt bieren van o.a. vandeStreek uit Utrecht, Kompaan uit Den Haag en 't Uiltje uit Haarlem. Over die laatste brouwerij wist de eigenaar nog te vertellen dat het schattige uiltje in het logo teveel leek op dat van het bekende kledingmerk Pusheen en dat daarom de prachtige etiketten moesten worden vervangen door de huidige spuuglelijke etiketten. We zullen nooit meer kleding van dit merk kopen, maar dat is logisch. Naast de tapbieren en de bieren op fles biedt Duinoord ook een keuze aan bieren in blik en daar is het aanbod heel crafterig. Voor al dat aanbod moet je wel even over de bar buigen, want van een bierkaart is het (nog) niet gekomen bij Duinoord.

Wij dronken er een Kinky Koos (saison van Two Chefs Brewing), een Mosaic Moustache (DIPA van 't Uiltje), een Beerfoot Saison (saison van Amundsen Bryggeri), een Berry Black (Black IPA van Two Chefs Brewing) en een Christmas Pudding (milk stout van Amundsen Bryggeri).

Naast de bierkaart biedt Duinoord ook een ruime keuze aan wijnen (11 open flessen) en jenevers en likeuren van distilleerderij Van Kleef uit de Residentie zelf, die overigens niet meer in Den Haag zelf worden gemaakt, maar sinds 1986 elders. De menukaart wisselt iedere zes weken en bestaat voornamelijk uit een combinatie van klassieke en bourgondische cafégerechten met aandacht voor de Franse keuken. Een tip: de saté is wereldberoemd in Den Haag en omgeving.

Contact: Obrechtstraat 198, 2517 VC Den Haag, website

 

In de buurt

Duinoord is een wijk in Den Haag in het stadsdeel Scheveningen dat grenst aan de wijken Zeeheldenkwartier, Regentessekwartier, Bomen- en Bloemenbuurt, Geuzen- en Statenkwartier en Zorgvliet. Een bezoek aan Eetcafé Lokaal Duinoord, vooraf of achteraf, kun je prima combineren met een bezoek aan het Vredespaleis, aan Panorama Mesdag, het Gemeentemuseum Den Haag, het Museon, het Omniversum of het Gemeentelijk Museum voor Actuele Kunst.

In Duinoord zelf is eigenlijk niet zo heel veel te beleven. Het werd tijdens de Tweede Wereldoorlog voor een deel afgebroken door de Duitsers om plaats te maken voor de verdedigingswerken van de Atlantikwall tegen een mogelijk geallieerde inval die er nooit kwam, maar in Normandië plaatsvond. Tot zover een stukje moderne en lelijke geschiedenis. Als je bij Eetcafé Lokaal Duinoord bent geweest, sla dan ook vooral de gezellige Reinkenstraat niet over, met bijvoorbeeld Eetcafé Foots, Pavies Wines & Gifts en W'IJs Eten en Drinken.