Kompaan Binnenhaven, Den Haag

Onze waardering:

Translate:

Over Kompaan Binnenhaven

Dit is wat Kompaan Binnenhaven over zichzelf te melden heeft:

We proudly present to you, our brand new Kompaan bar in the very heart of our own The Hague city! 20 taps of our hyper-locally produced craft beer and also beers imported from our friends across the world.

Terecht dat ze trots zijn, want als je je eigen bar opent in het centrum van Den Haag, dan mag je dat zijn. De 20 taps zijn ook indrukwekkend, een dergelijk aantal vind je niet snel in de stad. Bij hyper-lokaal gebrouwen bier moesten we even nadenken. Lokaal klopt, want het bier wordt gebrouwen op de andere locatie in de Binckhorst (in onze achtertuin). Hyper daarentegen betekent 'in sterke mate' of 'overmatig druk, energiek en opgewonden, en daarbij soms ook zenuwachtig of gestrest, hyperactief, overactief'.

Aan het interieur van Kompaan Binnenhaven is veel aandacht besteed en kan worden omschreven als modern industrieel met veel aandacht voor details. Het moet nog wel even een eigen ziel krijgen, het voelt nog een beetje te stylistisch en te steriel aan. Op de bierkaart vind je de usual suspects (vaste bieren) van Kompaan, zoals de Kameraad (hoppy pilsner, 5,0%), de Bondgenoot (hopped blonde, 5,2%), de Badgast (Weizen, 5,7%), de Levensgenieter (NEIPA, 4,5%), de Juicy Joker (NEIPA, 6,0%), de Handlager (DIPA, 8,2%) en de Bloedbroeder (imperial stout, 9,1%). Vooral de laatste twee zijn erg de moeite waard en scoren vaak hoog bij bierwedstrijdjes. Daarna wordt de bierkaart nog interessant en van een wisselend karakter. We gaan ze niet allemaal opsommen, neem zelf maar een kijkje op de bierkaart.

Adres: Torenstraat 49, 2513 BN Den Haag, website

In de buurt