Café de la Gare, Den Haag

Onze waardering:

Over Café de la Gare

Met letterlijke rootz in De Paas, is Café de la Gare al jaren één van de beste bierspots in Den Haag. Met 10 taps en ruim 180 bieren op de flessenkaart is het vooral het assortiment dat dit café de moeite waard maakt. Het café is gevestigd in een voormalig koetshuis, dat door de eigenaren Lambert en Mirjam werd verbouwd tot een café met terras met een Franse sfeer met industriële elementen. Wat precies die Franse sfeer is, wordt overigens niet duidelijk.

Een mooie anecdote is dat bij de verbouwing achter de stortbakken op de plees verschillende heroïnespuiten werden aangetroffen als aandenken aan het louche café dat hiervoor gevestigd was. Louche is Café de La Gare allerminst. Het is hier gewoon fijn toeven. Op een winteravond of in de zomer op het zonnige terras. Het is hier zoals het plein is: rustig en relaxed. De bierkaart biedt altijd iets  van je gading en de bediening is vriendelijk en vooral kundig en dat is iets wat je maar zelden tegenkomt in de Haagse horeca.

Adres: Nieuwe Schoolstraat 13A, 2514 HT Den Haag, website

In de buurt

Café de la Gare ligt aan een rustig, naamloos pleintje op de Nieuw Schoolstraat, waaraan ook ons geliefde Theater Pepijn ligt, dat samen met Theater Diligentia (Lange Voorhout, Den Haag), zorgt voor een mooi theateraanbod. Kortom voor de voorstelling drink je een glas bier bij Café de la Gare en na de voorstelling praat je na, wederom met een glas bier bij Café de la Gare.

In de buurt van De la Gare vind je de Denneweg, de luxe winkelstraat van Den Haag die uitkomt op het Lange Voorhout. Op de Denneweg vind je bijvoorbeeld, als je het bier zat bent, Bouzy Wine & Food en het beroemde heterovriendelijke homocafé De Landman, waar je behalve oude homo's ook een leuke bierkaart aantreft. Aan het Lange Voorhout vind je naast Theater Diligentia (zie hierboven) ook Hotel des Indes (voor een nachtje slapen en een lege portemonnee), museum Escher in het Paleis en de Bodega De Posthoorn.