Free Beer Co, bierwinkel

Over Free Beer Co.

Free Beer, een kleine bierslijterij in de Prinsessestraat in het Hofkwartier, opende haar deuren in november 2016. Bijzonder aan deze slijterij is dat ze de beschikking hebben over een heus growler station waar je drie bieren kunt laten afvullen in flessen van 1 of 2 liter. En waar het bier van andere growler stations slechts een paar dagen houdbaar is, beschikt Free Beer over een CO2 injectiesysteem waardoor het bier langer houdbaar blijft. Tot zeker twee weken, aldus de twee mannen in de winkel, waarvan er eentje uit Canada komt en eentje uit Australië. Beiden spreken geen woord Nederlands , dus je moet je in het Engels redden, maar dat zijn we wel gewend. De drie growler bieren wisselen regelmatig, dus hou hun facebookpagina in de gaten.

Wij liepen er toevallig langs op één van onze doelloze wandelingen en konden natuurlijk de verleiding niet weerstaan om even naar binnen te gaan. We hadden nog geen tijd om hun growler bier te proberen, maar dat zullen we binnenkort zeker doen. We houden jullie op de hoogte.

Adres: Prinsestraat 59, 2513 CB Den Haag, website, facebook.

In de buurt

Het Hofkwartier wordt gekscherend ook weleens het Soho van Den Haag genoemd. Dat is wat overdreven, maar het is zeker de moeite waard. Ga shoppen in één van de vele winkeltjes en boetiekjes in de Prinsestraat. Loop door de Paleistuinen aan de achterkant van Paleis Noordeinde. Drink een biertje bij café De BieB, in de winter binnen, maar zomers op het bootterras. Ga naar de Oude Molstraat waar je het kloosterbier Haagse Broeder kunt kopen. En als je geluk hebt, kun je bij het nabijgelegen café Huppel the Pub een biertje drinken met één van deze monniken.