Gekke Geit, Den Haag

Onze waardering:

Over De Gekke Geit

Hostel De Gekke Geit biedt een unieke combinatie van hostel en bierbar. Voor nog geen dertig euro, inclusief welkomstdrankje (halve pint Lam Pilsener) kun je terecht op één van de gemengde slaapzalen. Als je vrouw niet tegen mannelijk gesnurk kunt, als je überhaupt niet gewend bent om te slapen met mannen of als je juist iets teveel mannelijke aandacht hebt gehad (#metoo), dan is er een speciale slaapzaal voor vrouwen. Mannen hebben die luxe niet, zij zijn verplicht om hun slaap te delen met vrouwen.

Voor stelletjes die iets meer intimiteit willen, is er de tweepersoonskamer met twee aparte bedden. Die optie kan leiden tot kolderieke situaties. Zoals het Russische gezelschap, twee jongens en één meisje, die enigszins bedremmeld en beteuterd aan hun welkomstdrankje zat te nippen nadat zij vernomen hadden dat de tweepersoonskamer alleen bedoeld was voor duo's en niet voor trio's. Vooral het meisje - we noemen haar Nikita want In Nikita is it cold - zat gedesillusioneerd en teleurgesteld voor zich uit te kijken. Haar plannen lagen in duigen. Ach ja, het hostelleven gaat niet altijd over rozen.

In de bierbar vind je genoeg troost. Op de 4 taps zijn plekken voor het eigen Lam Pilsener (5,0%), waarvan de brouwerij niet bekend was bij de leuke bardame ('Somewhere in Brabant, I think'), de Jopen Mooie Nel IPA (6,5%) en Somersby Cider. Maar de echte bierliefhebber neemt een duik in de bierkoelkast die een steeds wisselend aanbod heeft vooral Nederlands craft bier. Zo drinken wij er een Red Hot Tripel (8,5% met rode biet en chili peper) van brouwerij Emelisse en een Liquid Desserts (10,0%, Stout, #versie onbekend) van Big Billy Brewing uit Amsterdam.

Lekkâh!!! Je zou er slaap van krijgen van al dat lekkâhe bier, maar juist dan ben je bij De Gekke Geit op de juiste plek!

Adres: Lutherse Burgwal 5, 2512 CB Den Haag, website

In de buurt

Je vindt Hostel De Gekke Geit aan de Lutherse Burgwal op een steenworp van de Grote Markt, één van de grote horecapleinen van Den Haag met zaken als De Boterwaag, Hoender en Hop, De Zwarte Ruiter en cocktailbar Vavoom Tikiroom, een beetje te vergelijken met het Leidseplein en het Rembrandtplein. Alle zaken lijken daar op elkaar. Dat is ook niet vreemd want ze zijn allemaal eigendom van één en dezelfde eigenaar. Maar toch is het af en toe best goed toeven daar, zeker in de zomer op het terras en kijk niet vreemd als je ineens naast premier Mark Rutte zit, die daar vooral op zondagochtend visieloos aan zijn koffie zit te lurken.

Andere tips in de directe omgeving van de Gekke Geit: poppodium Het Paard met het Paardcafé waar je terecht voor een avondje betere muziek, biercafé-restaurant Rootz met een uitgebreide, maar dure bierkaart, slijterij/destilleerderij/museum Van Kleef (doe een keer de rondleiding met de gids), syndicaat Speakeasy The Hague waar je sneaky cocktails kunt drinken en de Boekhorststraat met zijn leuke winkeltjes met onder ander bierwinkel Dorst Craft Beer Shop.