Fiddler, Den Haag

Over Fiddler

Met de combinatie van Engelse pub en brouwerij inéén is The Fiddler (1996) al decennia lang een instituut op biergebied in Den Haag. De brouwerij-activiteiten lagen in de afgelopen twintig meermalen stil, maar sinds 2012 is er weer volop leven in de brouwketels. Sinds 2015 gebeurt dit onder de naam Animal Army en staan de brouwactiviteiten los van het café. Het café ging wel al die jaren door. Met 15 bieren van de tap, waarvan 5 handpompen voor het eigen Animal Army bier, en meer dan 200 bieren op de fles, zul je je hier nooit vervelen. Het interieur doet niet alleen Engels aan met een heuse Engelse telefooncel, biertonnen als tafels en andere verwijzingen naar de Engelse pubcultuur, ook het aanbod van de Animal Army bieren (bijna allemaal op Engelse leest geschoeid), het pubfood, de pubquizen en live sport (vooral voetbal) versterken de Engelse sfeer.

Natuurlijk drinken wij bij Fiddler het 'eigen' bier van Animal Army in mooie pint-glazen: Albino Fox (pale ale van 4,9%), Lions Den (bitter van 4,5%), Redhead (red ale van 5,6%), Cream Bee (stout van 6%), See Lions (Engelse IPA van 6,2%), Fuzzy Bear (blond van 6%), Long Neck (weizen van 5,5%) en Howling Wolf (NL-bokbier van 6,8%). Bij ons laatste dronken we een Albino Fox, een Fuzzy Bear en een See Lions.

Adres: Riviervismarkt 1, 2513 AM, Den Haag, website

In de buurt

The Fiddler ligt aan de Riviervismarkt recht tegenover de Grote of Sint-Jacobskerk, waar jaarlijks het Nederlands Bierproeffestival wordt gehouden tijdens de Week van het Nederlands Bier. Op het Kerkplein vind je ook de Beer Garden. En als je even doorloopt kom je via de Grote Halstraat en de Driehoekjes in de Oude Molstraat terecht, waar Huppel the Pub en kloosterbrouwerij Haagsche Broeder zijn gevestigd.  In de zijstraat, de Annastraat, vind je speciaalbiercafé De Hoppzak. Kortom, op biergebied kun je je hier prima vermaken zonder veel te hoeven lopen.