Harvest Public House, Bologna

Onze waardering:

Translate:

Over Harvest Public House

Harvest Public House werd in 2011 geopend en is zo'n bierspot waarvan je vrijwel meteen weet dat alles in orde is op biergebied. Het personeel is vriendelijk, de kennis op biergebied is groot en de samenstelling van het bierassortiment steekt ver boven het gemiddelde uit. Dat kan ook niet anders als de eigenaar/bedrijfsleider Roberto Poppi heet en een biersommelier is die zijn bieropleiding heeft genoten bij Doemens Akademie in Gräfeling (Oostenrijk). Daar kunnen wij van Follow the Beer alleen maar van zeggen dat dat de enige bieropleiding is die er echt toe doet. Maar ja, wij zijn natuurlijk wel bevooroordeeld.

Vrijwel iedere stad heeft wel zo'n tent, zo'n tent die authentiek is en de stormpjes van de craft beer revolution met glans heeft doorstaan. In Amsterdam is dat Proeflokaal In de Wildeman. In Rome denken we meteen aan Ma Che Siete Venuti a Fa. In New York is het de Blind Tiger die de klok slaat. In Deventer stijgt De Heks ver boven het maaiveld uit. In Delft krijgt Locus Publicus de eer, zeker omdat Het Klooster van eigenaar en opzet is veranderd en zich nog moet bewijzen. Die zijn allemaal duidelijk.

In Rotterdam en Den Haag hebben we het moeilijker. De bierwereld in Rotterdam is als de stad zelf: platgebombardeerd en uit de rokende puinhopen is iets moois, maar moderns ontstaan. Den Haag is weer anders. Dat is onze thuishaven. Daar kunnen we niet kiezen. De Paas? Café de la Gare? De Hoppzak? Of toch maar gewoon De Huppel? Misschien zijn we gewoon te kritisch om te kunnen kiezen.

Terug naar Harvest Public House met zijn 6 taps en een Engels handpomp. Wij kozen - natuurlijk, natuurlijk, natuurlijk, voor de Lambic con Lapasang (6,0%) van ons geliefde Oud Beersel uit België, een lambiek gecombineerd met lapsang souchong black tea, en daarnaast een Serial Keller (4,9%, kellerbier) van Birrificio Lariano uit Sirone (LG, Italië) en een  Nubia (6,0%, Baltic porter) van Birrificio l'Orso Verde uit Burso Arsizio (VA, Italië).

Adres: , facebook

 

In de buurt

Harvest Public House is gevestigd in de wijk Quartiere Saragozza, iets ten westen van het centrum van Bologna, maar prima te lopen. Vanaf het Piazza Maggiore neem je de Via Ugo Bassi die overgaat in de Via San Felice. Onderweg passeer je de Porta San Felice, de poort van de oorlog genoemd, van waaruit in vroeger tijden de legers richting het vijandige  westen trokken.

In de omgeving van het Harvest Public House vind je onder andere het Museo della Comuninicazione e del Multimediale Gianni Pellagali, het MAST (technologiemuseum) en het MAMbo - Museo d'Arte Moderne di Bologna.