La Tana del Luppolo

Onze waardering:

Translate:

Over La Tana del Luppolo

La Tana del Luppulo betekent letterlijk hopgat. Over deze tent, opgericht in 2004, is niet veel bekend, niet bekend, niet op hun website, niet op het hooggeëerde Facebook en ook niet elders op het world wide web. Zelf omschrijven ze zich als een biercafé/kroeg/broodjeszaak. Maar ook de termen eetcafé en restaurant zijn van toepassing, gezien de vele hamburgers, pizza's en andere lekkernijen die hier over de toonbank gaan en grif aftrek vinden bij de lokale bevolking.

Het bierassortiment is bij La Tana del Luppolo ook dik in orde en biedt een mix van birra artiginale Italiana (Italiaans craft bier) en usual suspects uit België en Duitsland, zoals Lindemans Kriek, Chimay Tripel, Tripel Karmeliet, Pauwel Kwak, Ayinger Weizener en Augustiner Edlstoff Lager. Deze bieren stromen uit 19 tapkranen en één Engelse handpomp die er een beetje verloren bij staat en die je gemakkelijk over het hoofd zou kunnen zien. De tapkranen komen uit de muur en zijn relatief gloednieuw, eerder werd gesproken van 13 tapkranen. Dat ze bij de installatie keuzes hebben moeten maken, zoveel is wel duidelijk. Door ruimtegebrek worden de bieren op een smal richeltje aan de muur getapt en schoongemaakt en gespoeld met een handdouche. Dat is een wonderlijk gezicht, maar het personeel gaat er kundig en met kennis van zaken. Je glas is altijd schoon en dat is elders wel eens anders.

Wij dronken er een Sersè Saison de Cam Gajan (5,5%, saison met dyhop) van Birrificio Bellazzi uit San Lazzaro di Savena (BO, Italië) en een Verdi Imperial Stout (9,0%, imperial stout, gluten free) van Birrificio Del Ducato uit Soragna (PR, Italië). Er is ook nog een uitgebreide flessenkaart, maar daar kwamen we niet aan toe. Wij komen zeker nog eens terug in dit hopgat!

Adres: Piazza Manfredi Azzarita 5A, Bologna, BO 40122, website

In de buurt

Birroteca La Tana del Luppolo ligt iets ten noorden van het oude centrum van Bologna  en slechts 300 meter lopen van onze vriend van Beershop Le Pretesto. We beperken ons tot wat tips in de directe omgeving van La Tana del Luppolo. Meteen in het oog springen de Porta Lame en de Porta San Felice, die laatste brengt je naar de Harvest Public House. Ook in de buurt vind je het MAMbo - Museo d'Arte Moderne di Bologna. Ook vind je hier drie bioscopen, Cinema Lumière, Cinema Nosadella en Cinema Arlecchino.