Bologna, Emilia-Romagna

Bologna

Translate:

Bologna is een geweldige stad. Het is de thuisbasis van de oudste universiteit van het land, maar het is ook levendig en klein genoeg om in ongeveer 30 minuten van de ene kant van de stad naar de andere kant te lopen, maar het is toch groot genoeg om elk soort entertainment te bieden en daarom aan alle smaken en behoeften te voldoen. Ook op biergebied.

Bologna is het perfecte alternatief is voor de Florence, Venetië of Rome. In Bologna voelen buitenlandse toeristen zich nooit opgesloten als ratten in een kooi en worden ze altijd hartelijk ontvangen door de lokale bevolking. Het eten is natuurlijk uitstekend, vooral het varkensvlees (sorry vegans en veganisten). Dit zijn in het kort enkele van de redenen waarom Bologna langzaamaan steeds meer internationale bezoekers trekt. Follow the Beer neemt je mee door het historische stadscentrum en de buitenwijken naar de beste bier spots om bier te drinken (birra artiginale) in brouwerijen (birrificio) en biercafés (birreria) en daarbij ook iets goeds te eten.

Banco 32, Bologna

Birra Cerqua, Bologna

Borgo Mameli, Bologna

Harvest Public House, Bologna

LOrtica, Bologna

Birreria Populare, Bologna

Il Pretesto, beershop

Il Punto, Bologna

Split Shop, Bologna

La Tana del Luppolo, Bologna

Zapap Taproom, Bologna

De historische gebouwen van Bologna zijn bedekt met tags en er verschijnen voortdurend nieuwe. Net als Lissabon en George Town wordt straatkunst aangemoedigd in Bologna. Maar als je de goede dingen wilt zien, moet je het centrum uit. We noemen een paar voorbeelden: Via del Lavoro (de wasstraat), Via Emillio Zago), Xm24 en Via dello Scalo.