Borgo Mameli, Bologna

Onze waardering:

Translate:

Over Borgo Mameli

Borgo Mameli ontdekten we per toeval omdat er bij La Tana del Luppolo geen eten te krijgen meer was en we op zoek moesten naar iets anders. Gelukkig maar, anders hadden we nooit de fantastische plek van Borgo Mameli ontdekt. Borgo Mameli is een project waarbij een monumentale voormalige brouwerij met historische muren en een sfeervolle binnenplaats is gerenoveerd en opgehipt in een outdoor restaurant/bar en waar duurzaamheid, inclusie (de insluiting in de samenleving van achtergestelde groepen op basis van gelijkwaardige rechten en plichten) en innovatie voorop staan. Wat ooit een vergeten ruïne was, is hersteld en omgevormd tot een bijzondere, sociale en duurzame plek, waar je kunt eten en drinken met een oog op lokale producten en biodiversiteit. Borgo Mameli is ook een plek voor cultuur dankzij een agenda bestaat uit meetings, microconcerten, fotografie en theatertentoonstellingen.

Behalve de gehele entourage met de zeecontainers, de kleuren, de gebouwen en andere heerlijke details is vooral Vanessa een grote attractie. Om haar te bewonderen met je wel vrouw zijn (we doen niet aan genderdiscriminatie), want Vanessa wacht op je in haar bad in het damestoilet. 'She's harmless', verzekerde de ragazzo ons met een grote grijns op zijn gezicht nadat hij het verschrikte gezicht van de biersommelier zag.

Borgo Mameli zal de komende jaren nog veel meer worden: een gastvrije ruimte voor internationale reizigers die geïnteresseerd zijn in het ervaren van een authentieke en vooral slow experience, een ruimte voor kunsttentoonstellingen, concerten en een winkel waar je lokale voedselproducten kunt kopen. Het zal ook mogelijk worden om publieke en private programma's ontwikkeld gericht zijn op het genereren van positieve sociale en ecologische impact. Een plek van ontmoeting en culturele groei, van training en integratie.

En hoewel Borgo Mameli geen echte bierspot is (dat bepalen wij wel zelf trouwens), is er ook een uitgebreide bierkaart met van de tap (a la spina) bieren als Lager Del Borgo (lager, 4,6%), Blanche del Borgo (witbier, 5,0%) en IPA del Borgo (IPA, 5,2%), allen van Birra del Borgo (Rome, Lazio), de ongefilterde Ichnusa (lager, 4,5%) van Heineken Italia en de Hibu Vaitra (APA, 5,6%) en Hibu Gotha (tripel, 7,7%) van Birrificio Hibu uit Burago di Molgora. Ook op de flessen- en blikkaart vind je nog meer bieren van kleine brouwerijen (birra artiginale), zoals enkele van Birrificio Vecchia Orsa uit San Giovanni in Persiceto en Birrificio La Mi'Birra uit Empoli.

Adres: Piazza di Porta S. Felice, 3, 40122 Bologna BO, Italië, website

In de buurt

Borgo Mameli ligt aan de voet van de Porta San Felice (Pôrta en San Flîṡ in het ​​Bolognese) en is tegenwoordig ook bekend als Porta Saffi, dit is één van de poorten van de derde stadsmuur van Bologna. Deze poort ligt aan het westelijke uiteinde van het historische centrum, langs de Via Emilia, op het punt waar de Via San Felice van naam verandert in de Via Aurelio Saffi, op de kruising met de Viali di Circonvallazione. De Porta San Felice werd gebouwd in de 13e eeuw in baksteen, werd het in 1334 uitgerust met een fort en een ophaalbrug.

Ten noorden, westen en zuiden van Borgo Mameli is weinig te beleven. De beste tip om weer terug te wandelen naar over de Via San Felice naar het centrum van Bologna, Maar voordat je dat doet, op biergebied is het wel goed toeven hier. Wat te denken van Harvest Public House (500 meter over de Via Aurelio Saffi en dan linksaf), Birroteca La Tana del Luppolo en Pub Il Punto? Of een iets mindere tip: de BrewDog Bar Bologna (vlakbij Il Punto, maar wel inmiddels ontiegelijk The Man).