Grolsch versus Heineken – deel 1

Onze vrienden, ook wel de Wijzen uit het Oosten genoemd, maken vaak de volgende grap:

Vraag: Wat is het verschil tussen Heineken en beffen?

Antwoord: Bij beffen is de pissmaak na drie likjes weg.

Het is natuurlijk een slechte, ordinaire en vrouwonvriendelijk grap die woke-figuren uit hun graven zal doen opstaan. Maar er zit ook veel meer achter. Het is het oosten (voor het gemak even de rest van Nederland) tegenover het westen (de vermaledijde Randstad). Het is het ene grote biermerk (lees: Grolsch) tegenover het andere, nog veel grotere biermerk (lees: Heineken). Het is BBB, NSC en wellicht een vleugje PVV tegenover de gevestigde orde (VVD, CDA, PvdA/Groen Links). Het is ongehoord tegenover te veel gehoord.

Maar het is ook een uitdaging en die uitdaging gingen wij van Follow the Beer (uit de Randstad, linkslullend, maar vooral niet woke) van harte aan. We deden een eigen blinde proeverij met de volgende bieren:

  • Heineken en Heineken 0.0 (als vertegenwoordigers van de Randstad);
  • Grolsch en Grolsch 0.0 (als vertegenwoordigers van het oosten van het land);
  • Hertog Jan en Hertog Jan o.0 (als vertegenwoordigers van het zuiden van het land).

De uitslag:

  • Beide deelnemers haalden de 0.0 bieren er uit (Pfieuwwwww! Opluchting!);
  • Grolsch 0.0 scoorde hierbij veruit het slechts bij allebei (putlucht, plat, zoet);
  • Eén van de deelnemers herkende zelfs het 'eigen' Heineken (niet omdat hij/zij/hen dat veel drinkt, eigenlijk bijna nooit);
  • Gemiddeld kwam Hertog Jan het beste uit de test (daarna Heineken en daarna Grolsch), maar dat kwam omdat één van de deelnemers hier de voorkeur aan gaf, terwijl de ander alledrie de pilseners even goed scoorde (niet heel representatief dus);
  • Bij geen van de 6 bieren werd een urinegeur of -smaak aangetroffen.

De conclusie: onze vrienden lullen uit hun nek als ze zich zo afzetten tegen het grote Heineken. Calimerogedrag van de hoogste orde en tijd om 'put things to the test'.

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , .