Brew by Numbers Enid Street is permanent gesloten

Het was zomaar een bericht in augustus 2023: Breal Capital neemt Brewed by Numbers over. En natuurlijk het eeuwige bericht daarbij dat alle arbeidsplaatsen voor het personeel behouden zouden blijven. Brew by Numbers dat werd opgericht in 2011 kennen wij vooral van de oorspronkelijke locatie op de Bermondsey Beer Mile aan Enid Street, maar in 2011 werd een tweede locatie aan de Morden Wharf in Greenwich geopend waar het grootste deel van de productie zou gaan plaatsvinden vanaf dat moment en waar ook een grote taproom kwam met terras aan de oevers van de Theems. De locatie op de Beermondsey Beer Mile bleef echter wel geopend. Twee jaar was de overname door Breal Capital dus een feit.

In de aanloop naar de overname werd de locatie op Enid Street in mei 2023 al gesloten, aldus het bericht van de Beermondsey Beer Mile die het zelf maar nauwelijks kunnen geloven. Immers, Brew by Numbers was één van de founding fathers van de Mile, eerst met één locatie, een tijdje zelfs met twee locaties, daarna weer met één locatie en nu met geen. De Mile met Brew without Numbers gaat wel gewoon door, maar wel met een gat in het hart.

Bij de locatie aan de Morden Wharf in Greenwich staat dat deze tijdelijk is gesloten. Wat dit 'tijdelijk' betekent, wordt niet duidelijk. De website werkt nog wel. Breal Capital zat niet stil in 2023 en kreeg een viertal kleine brouwerijen in handen: Black Sheep Brewery, Purity Brewing, Brick Brewery en dus ook Brew by Numbers, hernoemde zichzelf Keystone Brewing Company en het lijkt er nu op dat de productie van Purity en Brew by Numbers is verplaatst naar Black Sheep. Dit ging natuurlijk ook niet zonder verlies van arbeidsplaatsen. Maar zo gaat het altijd. Kijk maar eens aar wat Heineken deed met Brand en met het Texels bier.

 

Geplaatst in Nieuws en getagd met , , , , , , , , , , .