Rome

Eigenlijk moet je helemaal niet naar Rome willen. De stad is net als Venetië en Amsterdam verworden tot een toeristische dierentuin, gevuld met toeristen  die met hun koffers door de stad zeulen op zoek naar de authentieke slaapplek die ze op Airbnb hebben gevonden, om vervolgens in lange rijen te gaan staan om één van de vele attracties binnen te mogen, zoals het Vaticaan, het Colloseum, het Forum Romanum of het Pantheon. En als je niet uitkijkt, word je overreden door één van die verschrikkelijke hop-on-hop-off-bussen die door de stad scheuren of er levens van af hangen en die drommen toeristen uitspugen en weer opslokken, zoals bij de Trevi Fontein, de Spaanse Trappen of de Bocca della Vérita waar nog nooit iemand de waarheid heeft gesproken. Everybody lies!

Nee, eigenlijk moet je helemaal niet naar die eeuwige stad willen. Maar toch, toch, als je het toch probeert, als je toch het spoor van het bier volgt, kun je op plekken komen waar je het echte Rome ziet. Waar de Romein zijn bier drinkt. Want dat doet hij tegenwoordig. De jonge Romein drinkt geen wijn, maar bier, craft beer welteverstaan. De Italiaanse biercultuur is één van de beste in de wereld. Ga je mee?

Bir & Fud, Rome

Donkey Punch, Rome

Ma Che Siete Venuti a Fà, Rome

Open Baladin, Rome

Birreria Trilussa, Rome

Veel mensen gaan naar rome om een ​​glimp op te vangen van een schilderij van Caravaggio of de architectonische meesterwerken van Borromini, maar Rome is ook een van de meest interessante bestemmingen voor street art.Veel unieke stukken en graffiti van onafhankelijke kunstenaars kleuren de straten van Rome. Het aanbod in de stad wordt steeds groter, van gevestigde werken die er al jaren zijn, tot nieuwe werken die van de ene op de andere dag lijken te ontstaan. De straten en muren zijn een informele galerij geworden voor het werk van vele kunstenaars van deze hedendaagse vorm van kunst en expressie.