Open Baladin, Rome

Onze waardering:

Over Open Baladin, Rome

Je hebt Baladin en Open Baladin. Baladin is een craft brouwerij uit het kleine plaatsje Piozzo (Piemonte) dat 60 kilometer onder Turijn ligt. Daarnaast heeft Baladin een serie van 14 horecazaken in onder andere Bologna, Cuneo, Milaan, Piozzo (waar het allemaal begon), Rome, Turijn en Riyad (Saudi-Arabië). Wij bezochten de Open Baladin vestiging in Rome.

Het concept is simpel. Open Baladin zet zijn deuren open voor iedereen die van echt en eerlijk eten en drinken met als doel het verspreiden van de Italiaanse biercultuur, gericht op smaak en kwaliteit. De bierkaart bevat een selectie van meer dan 100 bieren van kleine Italiaanse brouwers.  Vergeet ook de keuken niet. Die is, zoals bijna altijd en overal in Italië, dik in orde met verse lokale ingrediënten.

Adres:

In de buurt

Open Baladin ligt in de wijk VII, genaamd Regola, ook wel het Oude Rome genoemd en ligt recht tegenover Trastevere aan de andere kant van de Tiber,  dat je via de Ponte Sisto kunt bereiken. Bezoek het Campo de' Fiori, het bloemenplein waar dagelijks een bloemenmarkt wordt gehouden (tot een uur of twee, niet op zondag). Andere bezienswaardigheden in de wijk: Palazzo Farnese, Galleria en Palazzo Spada, de opgravingen bij Largo Arenula en Largo di Torre Argentina en de Piazza's Costaguti en Delle Cinque Scole.