Ma Che Siete Venuti a Fà, Rome

Onze waardering:

Over Ma Che Siete Venuti a Fà

Ma Che Siete Venuti a Fá is een juweeltje op het gebied van bier. Het concept is simpel: voetbal en bier. Craft beer welteverstaan, want bier nemen ze hier heel serieus. Craft beer moet ook echt craft beer zijn: kleinschalig, onafhankelijk, ongepasteuriseerd en ongefilterd. Ook over het tappen en inschenken van het bier maken ze geen grapjes; ze gebruiken hun eigen glazen en tappen met de juiste hoeveelheid schuim. Daarom kan het soms wel een paar minuten duren voordat je je bier krijgt, maar dat is iets waarover wij nooit zullen klagen. De naam van het café verwijst naar een populair voetballiedje in het plaatselijke Olympisch Stadion, waar zowel AS Roma als Lazio Roma spelen, en betekent zoiets als: 'Waarom ben je hier eigenlijk naartoe gekomen?'. Het antwoord op die vraag is duidelijk: voor het bier. Met 16 taps en een grote selectie flessenbier vind je hier een mooie combinatie tussen Italië, Europa en de rest van de wereld.

Adres: 25, Via Benedetta, 25, 00153 Roma, Italië, website

In de buurt

Ma Che Siete Venuti a Fà ligt in de gezellige volkswijk Trastevere. Vergis je niet: ook hier barst het van de toeristen, maar ook de Romeinen, en vooral studenten vinden hier hun weg. Als je trek hebt gekregen van al het bier bij Ma Che Siete Venuti a Fá ga je schuin naar de overkant naar Bir & Fud, waar je pizza kunt eten die je kunt wegspoelen met een Italiaans craft beer (zelfde eigenaar). De rivier de Tiber is ook dichtbij, leuk om eens langs de kades te lopen bijvoorbeeld richting de Bocca della Vérita als het rustig is. Het middelpunt van de wijk wordt gevormd door de Santa Maria in Trastevere, die volgens de inwoners van Trastevere de eerste christelijke kerk is die in Rome werd gebouwd. Ja, eigenwijs zijn ze wel, die Trasterveranen die zichzelf de echte Romeinen beschouwen.

Ma Che Siete Venuti a Fà, Rome

Maar de beste tip is eigenlijk: wandel rond, ga op een terras zitten, drink een koffie, kijk naar de mensen en eet en drink, drink, drink! Ma Che Siete Venuti a Fà? Waarom ben je hier eigenlijk nog nooit geweest?