Donkey Punch, Rome

Onze waardering:

Over Donkey Punch

De Donkey Punch (dat zich in het Italiaans laat vertalen als Nel Buco del Mulo wat letterlijk in het Nederlands het gat van de ezel betekent, maar waarvoor een betere vertaling de stoot van de ezel is) is een streetfoodbar met craft beer die sinds 2011 is gevestigd in het hart van de wijk Trastevere. De inrichting van de Donkey Punch is een ode aan de muziek. Vooral het fresco-schilderij die een gehele muur beslaat, springt in het oog en het duurt wel even voordat je alle legendes van rock en blues die hun stempel hebben gedrukt in de geschiedenis, heb ontrafeld.

De Donkey Punch is gespecialiseerd in allerlei soorten street food en sandwiches met vooral regionale ingrediënten. Het menu met eten vind je op het krijtbord op een andere muur. Iedere dag wordt er een verse partij sauzen gemaakt door de  eigen medewerkers. Er is ook de mogelijkheid om je eigen sandwich samen te stellen met de verschillende beschikbare ingrediënten, van vis tot vlees, verse groenten tot verschillende assortimenten kaas en van vegetarisch tot veganistisch tot vleesetend. Ook is er de mogelijkheid om een salade naar eigen keuze te maken als je even aan de koolhydraten wilt.

De Donkey Punch biedt een ruime selectie aan cocktails en lokale en internationale craft bieren. Follow the Beer kwam natuurlijk voor dat laatste. In het assortiment vind je bijvoorbeeld een hele serie bieren van Birrificio Plurale uit Montoggio (GE), zoals de Golden Ale (5,1%), de IPA (7,0%), de Summer Ale (3,8%), de Winter Ale (6,5%) en de White Ale (4,5%). Andere voorbeelden zijn de Start Me Up APA (4,0%) van Birra Pachamama, de Samsara Pale Ale (5,0%) en de Nerd Choice (session IPA), de Pils (4,9%) en La Bock (6,3) van Ritual Lab uit Formello (RM). Van de grote brouwerijen vind je bijvoorbeeld de Tripel Karmeliet en de Brewdog IPA en Brewdog Jack Hammer.

Wij dronken er een Allikas (6,5%, New England IPA) van Pühaste Brewery uit Tartu (Estland) en een Plurale Winter Ale (6,5%). Buiten was het ruim boven de 35 graden, het zweet liep door onze bilnaden, dus een mooi Winter Ale vonden wij wel gepast.

Adres:

 

In de buurt

De Donkey Punch ligt in het hart van de wijk Trastevere letterlijk op een steenworp afstand van de Ma Che Siete Venuti a Fa en Bir&Fud. Je loopt de Via Benedetta uit en op het kruispunt met de Via Garibaldi en de Via di Porta Settimana sla je linksaf de Via della Scala in en stuit je vrijwel op de Donkey Punch, waar je terecht kun van af 11 uur 's ochtends tot 4 uur 's nachts.

Over de wijk Trastevere kunnen we kort zijn. Ga er vooral heen. Het is mengeling van locals, studenten en toeristen. Het is er heel druk, eigenlijk te druk, maar zeker de moeite waard!