In de Wildeman, Amsterdam

Onze waardering:

Over In de Wildeman

Bierproeflokaal In De Wildeman, in de volksmond ook het clubhuis genoemd, is een instituut op biergebied in Amsterdam, Nederland en misschien zelfs wel wereldwijd. Dit is een Mekka, een Walhalla, een oase op biergebied en een must voor iedere bierliefhebber!

In een historisch pand dat ooit een destilleerderij was, vind je hier een uniek bierproeflokaal waar verstand van bier gepaard gaat met Amsterdamse humor en gastvrijheid (ja, dat bestaat). Met 18 bieren van de tap en meer dan 250 bieren op fles is te bierkaart dik in orde, met niet alleen bieren uit Nederland en België, maar ook uit andere landen zoals het Verenigd Koninkrijk, de Verenigde Staten en Duitsland. Dit is een plek waar de oude en de nieuwe bierwereld elkaar treffen. In De Wildeman is ook bekend van zijn evenementen, zoals de Nederlandse bierweek, de Duitse bierdagen, de Carnival Brettanomyces (dat hier zijn oorsprong vond), de Real Ale dagen en ga zo maar door. Het aanslaan van een Duits fust op de bar verloopt soms ook ronduit spectaculair.

Het voert te ver om te beschrijven wat we hier gedronken hebben. Follow the Beer komt hier vaker, niet meer zo vaak als vroeger, maar toch nog vaak genoeg.

Toch een puntje van kritiek of eigenlijk meer een aanbeveling: ga nou toch gewoon maar op zondag open, doe het nou maar gewoon. O ja, en het schoteltje voor de gebruikte theebuideltjes: niet doen. Je komt hier om bier te drinken, niet om thee te leuten.

Adres: , website

In de buurt

De Kolksteeg ligt tussen de Nieuwendijk en de Nieuwezijds Voorburgwal in, midden in hartje centrum Amsterdam. Er is hier zoveel te beleven en te doen, dat het een onmogelijke opgave is om een goede opsomming te geven. Toch een paar tips. Door de Kolksteeg en de Oudebrugsteeg kom je uit op het Damrak bij de Beurs van Berlage, waar jaarlijks het PINT Bokbierfestival wordt gehouden, het oudste en grootste bierfestival van Nederland. Aan het Damrak vind je ook het Sexmuseum, mocht je wat inspiratie willen opdoen.