Toccalmatto, Turijn

Onze waardering:

Translate:

Over Toccalmatto

Soms kom je op een bierspot waar alles klopt. Denk maar eens aan In de Wildeman in Amsterdam, Huppel the Pub in Den Haag of De Heks in Deventer, maar ook Ma Che Venuti a Fà in Rome, de Blind Tiger in New York en AMO Brewery in Lissabon. Dat zijn bierspots waar je altijd weer terug wilt komen. Toccalmatto in Turijn is ook zo'n plek. En het is niet eens een brouwerij, het Toccalmatto-bier waar ze zo prat gaan, wordt elders gebrouwen in Fidenza in de provincie Parma en regio Emilio-Romagna, maar het wel het eerste proeflokaal van Toccalmatto, een brouwerij die in 2008 werd opgericht uit een idee van zijn brouwmeester: Bruno Carilli en die 550 liter bier per brouwsel voortbrengt. Klein dus, maar fijn.

Onder het mom van Born to be different, born to brew different brengt Toccalmatto een serie Easy Drinking bieren op de markt, zoals de Stria (golden ale, 4,8%), de Ambrosia (witbier, 4,5%), de Skianto (session IPA, 4,3%), de Stray Dog (bitter, 4,2%) en de Sibilla (saison, 6,0%). Daarnaast is er ook serie bieren voor hop freaks, zoals de Zona Cesarina (Pacific IPA/Westcoast IPA, 6,6%), de Maciste (Double IPA, 8,5%), de Madame Satan (New England IPA, 7,2%), de Re Hop (American Pale Ale/APA, 5,0%) en de Fistful of Hops (American IPA, 6,0%). Dat is al een aardig lijstje, maar er is nog veel meer, zoals de Cherry Lips (sour cherry saison) en de Freak Out (juicy IPA). Lees verder het nieuws onder de blogs.

Adres: Via Silvio Pellico, 1A, 10125 Torino TO, Italië, website

In de buurt

Gelegen op de linkeroever van de rivier de Po, is de wijk San Salvario in de loop van twintig jaar uitgegroeid van een gevaarlijke, onveilige buurt tot een van de meest trendy wijken van de stad en het kloppend hart van het nachtleven van Turijn. Terwijl andere gebieden misschien proberen de show te stelen, is San Salvario de perfecte plek om een ​​drankje te drinken met vrienden of te eten in enkele van de coolste spots van Turijn.Toccalmatto is er wat ons betreft, eentje daar van. Het zijn niet alleen jongeren op zoek zijn naar de beste drankjes en chats tot het krieken van de dag die de buurt bevolken. San Salvario is ook een multi-etnische, multiculturele en historische wijk, rijk aan groene gebieden, kerken en synagogen, fascinerende portalen en beroemde universiteiten.

De wijk San Salvario, ingeklemd tussen de rivier de Po en de spoorlijn en zich uitstrekkend van Corso Bramante tot Corso Vittorio Emanuele II, is bezaaid met schatten die allemaal te ontdekken zijn, zowel als je een toerist bent op doorreis en als je geboren en getogen bent in Turijn. De geschiedenis van de wijk gaat vermoedelijk terug tot de tweede helft van de negentiende eeuw: een nieuw regelgevingsplan vulde het gebied van San Salvario, tot dat moment vrij afgelegen en dunbevolkt gezien de ligging buiten de stadsmuren, met kerken, winkels en nieuwe bewoners. Met de bouw van het Torino Porta Nuova-station in 1860 verhuisden de lagere en middenklasse naar het gebied, samen met de arbeiders. Tot slot noemen we een paar van de belangrijkste bezienswaardigheden: de botanische tuin, het Parco del Valentino, het Castello Valentino, de markt op het Piazza Madama Cristina, de Joodse synagoog en 25 Verde.