Birrificio Torino, Torino

Onze waardering:

Translate:

Over Birrificio Torino

Birrificio Torino opende in 2001 zijn deuren en claimt (wellicht terecht) dat zij de grote Turijnse traditie van het bierbrouwen hebben herontdekt als exponent en early adapter van de craft beer revolutie, die kleine ambachtelijke brouwerijen en "bewuste" consumenten samenbracht, vooral dankzij het hoogtechnologische, maar transparante brouwproces, de variëteit van het bier en de intrinsieke organoleptische en voedingskwaliteit. Zo, dat is een bek vol. We moesten zelfs even googlen, want what the fuck is organoleptisch? Het antwoord: die aspecten van voedsel, water of andere stoffen die een individuele ervaring creëren via de zintuigen, inclusief smaak, zicht, geur en aanraking.

Birrificio Torino vestigde zich in het pand van de voormalige "Biscottificio Torino - Farfuj". Het pand werd gerenoveerd en opnieuw ingericht met elementen uit het begin van de 20e eeuw: versierde borden en façades, een toonbank van weleer en met de hand versierde lavastenen tafels met smeedijzeren onderstellen, allemaal in samenhang met een moderne brouwinstallatie zichtbaar voor de gasten midden in de ruimte. Op de 700 vierkante meter van de brouwerij is de ster geen kubist, maar juist de koperkleurige brouwketels.

Het restaurant is op twee niveaus ingericht, op de begane grond zijn tafels beschikbaar in een karakteristieke omgeving die de echte bierbrouwerij benadrukt. Hier kun je emaillen platen bewonderen uit de privécollectie van de brouwerij van historische brouwerijen uit heel Europa. De eerste verdieping heeft ook nog een interne ruimte, compleet met een serveerbalie voor zakelijke diners of besloten feesten.

Birrificio Torino brouwt volgens het oude Reinheitsgebot en gebruikt alleen water, mout, hop en gist en dus geen andere toevoegingen. In het huidige assortiment vind je bieren als de Clara (blonde ale met 4 graansoorten en 3 hopsoorten, 4,6%), de La Drõla (spicy white IPA, 4,2%), de Masca (Schwarzbier, 5,2%), de Irish Blonde (bitter ale, 5,4%), de Chellerina (off style, 6,0%), de Aurora (American IPA, 6,2%), de Rufus (red ale, 6,8%), de L'Originale (Helles Bock/Maibock, 6,8%) en de Oltre Dora (double IPA, 7,0%),

Adres: Via Parma, 30, 10152 Torino TO, Italië, website

In de buurt

Birrificio Torino is gevestigd in de kleurrijke wijk Aurora, die is gebouwd rond de dagelijkse versmarkt op de Porta Palazzo. In het weekend is het druk op de antiekmarkt Balon, op de terrassen en in de patisserieën in de honingkleurige herenhuizen langs de geplaveide Via Borgo Dora. Verlaten fabrieken zijn vervangen door de sierlijke lijnen van het hoofdkantoor van Nuvola Lavazza, en het Teatro Espace en Cortile del Maglio, in een voormalig arsenaal, zijn elegante kunstcentra.

Hierbij nog wat tips in de wijk Aurora. Ga eens naar het cultureel centrum Associazone Culturale Variante Bunker of naar het Museum Lavazza, gevestigd in een 120 jaar oude monumentale koffiebranderij, die nu dienstdoet als museum over het koffiemerk Lavazza. En voor wie een rustpunt zoekt: wandel eens over het Cimitero Monumentale di Torino, een monumentaal kerkhof. Iets verder weg naar het noordoosten ligt het MEF Ettore Fico Museum.