Open Baladin Torino, Turijn

Onze waardering:

Translate:

Over Open Baladin Torino

Open Baladin Torino zet de traditie van de grote Opens in Rome (waar we al vaker waren) en Cuneo (waar we in de zomer van 2022 bijna waren) voort door meer dan 40 bieren van de tap en 100 bieren op fles aan te bieden uit de nationale en internationale bierwereld. Hierbij is bijzondere aandacht geschonken aan de regio Savoie. Deze regio strekt zich uit van de huidige Franse departementen Savoye en Haute-Savoie en de Franse natuurlijke regio Savoie-Mont Blanc en de Italiaanse regio's Piemonte en Valle d'Aosta.

De sfeer in het restaurant is feestelijk en kleurrijk, bijna psychedelisch, mede dankzij de handgemaakte versieringen door onze kunstenaars in volledige Bailone-stijl. Het menu bevat de grote klassiekers van Baladin, zoals de Piemontese vleesburgers geproduceerd door La Granda (Slow Food Presidium van het Piemontese runderras), smakelijke handgesneden aardappelchips op smaak gebracht met de meest uiteenlopende specerijen, waaronder roze zout van Cyprus , cacio e pepe en paprika. 

Adres: Piazzale Valdo, Fusi, 10123 Torino TO, Italië, website

In de buurt

Open Baladin Torino is gevestigd op het Piazzale Valdo Fusi, een plein dat is vernoemd naar een Italiaanse advocaat, politicus en schrijven Valdo Fusi (geboren in 1911 in Pavia, gestorven in 1975 in Isola d'Asti), die lid was van CLN Piemontese en gedaagde in het proces van Turijn (1944). Op hetzelfde plein vlak voor de deur van Open Baladin Torino bevindt zich de Skate Spot Valdo Fusi, waar iedere dag aan het einde van de middag skaters hun kunsten vertonen aan het publiek (vooral aan de langs de kant zittende jongedames die af en toe verveeld op kijken van het mobiele telefoons als er eentje onderuit gaat of als die ene mooie jongen langs komt op zijn bord). Het is lawaai van jewelste en je kunt elkaar op het terras nauwelijks verstaan, maar ach, ook jongeren moeten een plek hebben.

Ook aan de voorkant van Open Baladin Torino is het Museo Regionale di Scienze Naturali (2022: tijdelijk gesloten wegens restauratiewerkzaamheden). Achter het museum bevinden zich een aantal aardige tuinen, de Giardino Aiuola Balbo, de Giardino Cavour en de Piazza Maria Terese. Er zijn nog meer musea in de directe omgeving van het plein, zoals het Museo Egizio met sfinxen, mummies en oude papyrus en het Museo Internationale di Arte Applicate Oggi en het Museo di Risorgimento. Bij dat laatste museum zit je al dicht in de buurt van de wereldberoemde Mole Antonella en het centrum met zijn kilometerslange galerijen.