Turin Craft Beer, Torino

Onze waardering:

Translate:

Over Turin Craft Beer

Zaterdagavond, 19:00 uur, Turin Craft Beer maakt een desolate indruk bij binnenkomst. Het proeflokaal, want zo mogen we het wel noemen, is gigantisch groot en slechts aan één tafel drinkt een groep jongelui rustig een bier. Ook het stokoude personeel maakt zich niet al te druk op deze avond. We nemen plaats aan een tafel en bestellen een bier. Wat is er hier aan de hand? Wat is het verhaal van deze brouwerij?

Op de deur staat Turin Craft Beer en ook op internet vind je deze bierspot onder deze naam terug. Maar de echte naam is Brasserie Augusta Taurinorum. Dit maken we er van: Turin Craft Beer is de naam van het enorme proeflokaal (dagelijks geopend van 19:00 uur tot 24:00 uur, maandag gesloten) en Brasserie Augusta Taurinorum is de brouwerij (Italiaans: birrificio, Frans: brasserie). Deze laatste naam is een verwijzing naar de nabijgelegen voormalige Romeinse nederzetting.

Het verhaal van Brasseria Augusta Taurinorum is simpel en kennen we van vele andere brouwerijen. Het is het verhaal van drie vrienden - inmiddels vijftigers/zestigers - die hun oude leven achter zich lieten om hun droom na te jagen: brouwer worden en ambachtelijke kwaliteitsbieren serveren in hun brouwcafé. In het assortiment van Birrificio Augusta Taurinorum zijn de volgende bieren te vinden: Janis (witbier, 5,2%), Campus (Scotch ale, 5,5%), Vanchiglia (Doppelbock, 6,5%), Runa (IPA, 5,0%), Ratavoloira (psychotropic stout, 9,3%), Ponteregina (Helles, 5,0%), Toret (Weizen, 6,0%), Cicapui (APA, 6,1%), Cornajass (psychotropic stout, 9,3%) en Borgh del Füm (Rauch, 6,1%).

Adres: Corso Regina Margherita, 27, 10124 Torino TO, Italië, website

In de buurt

Turin Craft Beer / Brasserie Augusta Taurinorum is gevestigd in de bruisende wijk Vanchiglia waar veel studenten wonen die studeren in de door Norman Foster ontworpen Campus Luigi Einaudi. In de smalle straten van Vanchiglietta vind je kleine boetiekjes en health shops. In de avond stromen de wijnbarretjes, craft breweries en clubs vol. De wijk grenst aan Corso Belgio, waar ijssalons gianduja-ijs (met hazelnoot en chocola) verkopen en knusse osteria's pizza's en pasta's serveren.