Over Dois Corvos
O Rei is gebrouwen in een samenwerking tussen twee brouwerijen, Vilhoa (Funchal, Mdaeira) en Dois Corvos (Lissabon) en destilleerderij O Reizinho (Madeira) (geen website gevonden, maar wel deze website).
Over Dois Corvos hebben het we het al gehad bij de Polite Society Brett Saison. Dois Corvos (letterlijk: twee kraaien) is een onafhankelijke familiebrouwerij in de Portugese hoofdstad Lissabon. Lees hier verder over deze brouwerij.
Vilhoa is een kleine craft brouwerij in de hoofdstad Funchal van het eiland Madeira waar tot voor een paar jaar geleden alternatieve craft bieren bijna niet te verkrijgen waren. Vilhoa sprong is dat gat en besloot een eigen brouwerij op te richten. Er gaan geruchten dat ze in het begin alleen verkochten wat ze niet zelf op konden drinken. Of dat waar is, blijft een geheim. Tegenwoordig zijn ze meer dan een kleine distributeur, ze zijn toegewijde evangelisten van goed lokaal craft bier.
O Rei BA Imperial Stout, Dois Corvos, Lissabon
Over O Rei BA Imperial Stout
O Rei is een BA Imperial Stout. Hierbij staat BA voor barrel aged, het bier is gerijpt op Madeira's rumvaten van O Reizinho, waardoor het een complex bier is geworden, speciaal voor de echte fijnproever van kwaliteitsbieren. De Imperial Stout heeft uitnodigende aroma's van toast, chocolade, koffie, alcohol en gedroogd fruit. Maar in smaak komt rum, hout, gebrande mout, koffie, melasse en chocolade naar voren. De aanbevolen schenktemperatuur is 12°C.
Onze mening: dit soort collabs zien we graag. In deze samenwerking gebeurt er echt iets, vooral door de rijping op de rumvaten van O Reizinho. Je gaat bijna verlangen naar een glaasje rum naast je bier. Bijna.