Onder de loep #036: Polite Society

Over Dois Corvos

Dois Corvos (letterlijk: twee kraaien) is een onafhankelijke familiebrouwerij in de Portugese hoofdstad Lissabon. De ambachtelijke bieren van Dois Corvos door heel Portugal en daarbuiten gedistribueerd. De brouwerij heeft een proeflokaal (taproom) in de wijk Marvila in Lissabon waar alle bieren vers van de tap worden geserveerd. Dois Corvos staat bekend om zijn brede scala aan bieren, van session bieren en IPA's tot stouts die zijn gerijpt op houten vaten en experimentele ales en gemengde fermentaties. Tegenwoordig bestaat de brouwerij in Marvila uit een productiebrouwerij van 20 hl met 20, 40 en 60 hl fermentatietanks, bottel- en vatenlijnen en een openbare proeflokaal met 17 kranen.

Dois Corvos werd in 2013 opgericht door Susana Cascais en Scott Steffens tijdens de donkere dagen van de Portugese economische recessie, toen de craft beer revolutie nog in de kinderschoenen stond in Portugal. In 2014 werd brouwinstallatie aangeschaft en werd een locatie omgebouwd tot  brouwerij in Marvila, destijds een verwaarloosde industriële wijk. In 2015 werden de eerste bieren gebrouwen en op de markt gebracht en aan het einde van dat jaar werd ook de taproom geopend, de eerste in zijn soort in Portugal. Honderden brouwsels later blijft de missie intact - toewijding om eerlijke en echte ambachtelijke bieren te maken in een 100% familiebedrijf, een onafhankelijke omgeving die innovatie, inspiratie en toewijding aan kwaliteitsbier voorstaat.

Polite Society van Dois Corvos uit Lissabon

De Polite Society van Dois Corvos is een saison (7,3%), die is vergist met Brettanomyces  en gerijpt in Moscatelvaten. Het bier maakt onderdeel uit van Wild Beer-serie van Dois Corvos. Het bier is het resultaat van een jarenlange zoektocht naar de juiste giststammen en het rijpen hiervan op één meer dan 200+ eikenhouten vaten waarover Dois Corvos beschikt. Hier is passie voor nodig om gedurende vele maanden en soms zelfs jaren deze bieren in vaten te laten rijpen en smaakontwikkeling te volgen.

Onze mening: wij zijn fans van zure bieren en vooral van Brett-bieren. Denk maar eens aan onze liefde voor Orval, of voor onze liefde voor onze eigen Orfollow. Het moge dan ook geen verrassing zijn dat wij de Polite Society hoog waardeerden: een zeldzaam stukje ambachtelijk werk uit Portugal, het balans is complex, maar nog steeds in balans. Dat is niet iedere brouwer gegeven die bezig is met wilde vergisting en met rijing op houten vaten. Maar deze Portugezen weten wat ze doen. Onze complimenten! Nossos elogios!

Geplaatst in Onder de loep en getagd met , , .
Be the first to write a review

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CAPTCHA


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.