Southwark Brewing

Over Southwark Brewing

Southwark Brewing Co. - Proudly crafted in SE 1 - is een relatieve nieuwkomer op de Bermondsey Beer Mile. De brouwerij opende in 2014 haar deuren en is, in tegenstelling tot de andere craft breweries op de Mile die zich vooral toeleggen op craft brews als IPA's, APA's, sours, saisons en porters, gespecialiseerd in traditionele cask ales. Hiermee heeft de strijd tussen de traditionele Engelse bieren (die van de pubs en de cask ales) en de hippe moderne craft beers ook de Bermondsey Beer Mile bereikt. 

Dat maakt Southwark Brewing een uitstekende plek om je barre tocht over de Beermondsey Beer Mile te beginnen. In het assortiment van Southwark Brewing tref je onder meer de Bermondsey Best (ale van 4,4%), de LPA (London pale ale van 4,0%), de Gold (hoppy golden ale van 5,2%), de Harvard (APA van 5,5%), de Maltby Street Mild (3,8%), de Topaz (single hopped pale ale van 4,8%) en de American Brown Ale (6,0%) aan.

In het proeflokaal, dat in tegenstelling tot andere brouwerijen op de Mile die alleen op zaterdag geopend zijn, meerdere dagen per week geopend is, te weten dinsdag (avond), donderdag (avond), vrijdag (avond), zaterdag (overdag) en zondag (overdag), dronken wij de Mayflower Session IPA (4,2%) en de Top Drop Pale Ale (4,5%). Zoals bij alle andere brouwerijen op de Beermondsey Beer Mile is ook hier de brouwinstallatie zichtbaar vanuit het proeflokaal.

Contact: 46 Druid St, London SE1 2EZ, website

In de buurt

Als je een paar dagen naar Londen gaat, vergeet dan niet om er ook een weekend in te plannen. Zaterdag is namelijk de enige dag dat de Maltby Street/Ropewalk Market open is. En het is tevens de enige dag dat de meeste proeflokalen van de brouwerijen op de Bermondsey Beer Mile geopend zijn. Bezoek hier de volgende brouwerijen: Southwark Brewing, Anspach & Hopday, Brew by Numbers, Partisan Brewing, Fourpure Brewing en Ubrew.

Een bezoek aan de Bermondsey Beer Mile begint natuurlijk met een wandeling langs de Tower of London en over de Tower Bridge. Als je tijd over hebt en nog nuchter genoeg bent, bezoek dan ook de Borough Market, de Shakespeare Globe en het museum Tate Modern (gratis).