Anspach & Hobday

Over Anspach & Hobday

Anspach & Hobday is een initiatief van twee vrienden, Paul Anspach en Jack Hobday, die met hun brouwerij een bijdrage willen leveren om Londen weer terug op de Europese bierkaart te zetten.  Zoals bij alle brouwerij op de Bermondsey Beer Mile is de piepkleine brouwerij zichtbaar vanuit het proeflokaal en kun je hier gewoon naar binnen lopen. De brouwinstallatie werd aangeschaft door middel van crowdfunding en in samenwerking met een andere craft brewery, te weten Bullfinch Brewery die ook gebruik maakte van de brouwinstallatie. Of dat nog steeds het geval is, vertelt het verhaal niet. Bij Anspach & Hobday doen ze sowieso weinig  aan opsmuk en dat is ook weleens lekker. 

Het proeflokaal met 9 taps (inclusief casks) is drie dagen per week geopend, op vrijdag in de vroege avond, op zaterdag overdag en op zondagmiddag. Check de openingstijden op hun website, je wilt immers niet voor een gesloten deur komen te staan.

In het assortiment van Anspach & Hobday tref je onder meer het vlaggenschip de Porter (6,7%), de Stout Porter (8,5%), de Smoked Brown (6,0%), de Pale Ale (4,4%), de IPA (6,0%), de Cream Ale (5,2%) en de Sour Dry Hop. Dat zijn de vaste bieren, maar eigenlijk kom je hier vooral voor (eenmalige) experimentele bieren. Daar lust Anspach & Hobday wel pap van. Denk bijvoorbeeld aan een Petite Saison Brett, een Ber-Ginger Weisse, een Apricot Saison, een Sea Salt & Chili Stout of een Pfeffernusse Saison. Wij dronken er een Raspberry Berliner Weisse (4,3%) en een 47th Birthday Baltic Porter (7,3%). En natuurlijk namen we ook een paar flesjes mee naar huis.

Contact: 118 Druid St, Bermondsey, London SE1 2HH, website

In de buurt

Als je een paar dagen naar Londen gaat, vergeet dan niet om er ook een weekend in te plannen. Zaterdag is namelijk de enige dag dat de Maltby Street/Ropewalk Market open is. En het is tevens de enige dag dat de meeste proeflokalen van de brouwerijen op de Bermondsey Beer Mile geopend zijn. Bezoek hier de volgende brouwerijen: Ubrew, Brew by Numbers, Southwark Brewing, Partisan Brewing en Fourpure Brewing.

Een bezoek aan de Bermondsey Beer Mile begint natuurlijk met een wandeling langs de Tower of London en over de Tower Bridge. Als je tijd over hebt en nog nuchter genoeg bent, bezoek dan ook de Borough Market, de Shakespeare Globe en het museum Tate Modern (gratis).