Protokoll, Berlin

Onze waardering:

Over Protokoll

Protokoll Taproom is een representant van de Duitse craft beer revolution die zijn inspiratie vindt in de wereldwijde craft beer revolution. Dat betekent dat ze toegewijd zijn aan bieren van topkwaliteit, beperkte releases, een gezellige sfeer en een unieke taplijst. Die verwachting maken ze ook waar. Met 24 bieren op tap kan het assortiment gevarieerd en prikkelend worden genoemd met bieren van kleine brouwerijen uit binnen- en buitenland.

Tijdens ons bezoek stonden onder andere de volgende bieren op de tap: Hop Division (West-Coast IPA, 6,5%), Slow & Trve: DDH + Lupulin (NEPA, 5,0%), Idle Times (Blood orange and coriander Gose, 5,0%), Algorithm: Maple/Caramel (Imperial Milk Stout, 12,5%) van Zagolor (Rusland), La Collina (Foeder aged saison, 5,9%) van 2nd Shift Brewing (Verenigde Staten), Berengia (DIPA, 8,0%) van Land of Whitney (Verenigde Staten/Rusland), Distorted (DIPA, 7,3%) van Prisma Brewing (Duitsland), Berliner Helles (Lager, 5,0%) van Brewers Tribute (Duitsland) en nog 16 andere bieren, waaronder nog een aantal van het Russische Zagolor.

Wij dronken er de Otto (Berliner Weisse) van Schneeeule (Duitsland), de Idle Times (Blood orange & coriander Gose, 5,0%) van Zagolor (Rusland) en de Distorted (DIPA, 7,2%) van Prisma Brewing (Duitsland).

Adres: Boxhagener Str. 110, 10245 Berlin, Duitsland, website

In de buurt

Protokoll is gevestigd in de leuke en levendige wijk Friedrichshain in de buurt van de Boxhagener Platz, waar ieder zondag een vlooienmarkt plaatsvindt. In de buurt vind je onder andere het Humana Second Hand & Vintage Kaufhaus (vijf etages), Il Ritrovo Cucina Casalinga (Italiaans restaurant), Hops & Barley (brouwcafé), Straßenbräu (brouwcafé) en ook RAW Gelände met Brauerei Schalander is niet ver uit de buurt.