Hops & Barley, Berlin

Onze waardering:

Over Hops & Barley

Hops & Barley is een kleine brouwerij/brewpub in de wijk Friedrichshain (Berlijn) die sinds 2008 haar bier brouwt in de buurt van de Boxhagener Platz. De brouwerij heeft als doel de Berlijnse biercultuur te verrijken. Naast traditionele bieren zoals Pilsner (5,0%, met Tettnang hop), Dunkles (5,2%, met 4 moutsoorten van mouterij Weyermann, Bamberg) en Weizen (5,2%), brouwen ze bijna wekelijks ook specials, zoals tijdens ons bezoek deze bieren uit de Tapfhahnen stroomde: Bernstein (5,0%, amber lager), Summer IPA (6,5%), Yellow Sub Pale Ale (5,5%) en Orange Abbey Brown Ale (6,2%). Tevens maken ze eigen ciders die variëren van 3,5% tot 6%.

Diversiteit is belangrijk voor Hops & Barley. Ze proberen graag nieuwe ingrediënten. Vooral verschillende soorten hop, zoals Duitse smaakhoppen of extreem fruitige Amerikaanse hopvariëteiten die de bieren een bijzondere toets geven. Deze combinatie van traditioneel brouwen en innovatieve bierstijlen is filosofie van Hops & Barley. Om de natuurlijke smaak te onderstrepen worden de bieren niet gefilterd, net zo min als de zelfgemaakte cider, die in het vat rijpt en ook van nature troebel wordt geserveerd. Ook aan eten is gedacht. Naast het bier zijn er verschillende vleeswaren (ook veganistisch), crackers en Bockwurst uit de regio en geflambeerde tarte.

Adres: Wühlischstraße 22/23, 10245 Berlin, Duitsland, website

In de buurt

Hops & Barley is gevestigd in de leuke en levendige wijk Friedrichshain in de buurt van de Boxhagener Platz, waar ieder zondag een vlooienmarkt plaatsvindt. In de buurt vind je onder andere het Humana Second Hand & Vintage Kaufhaus (vijf etages), Il Ritrovo Cucina Casalinga (Italiaans restaurant), Protokoll (biercafé), Straßenbräu (brewpub) en ook RAW Gelände met Brauerei Schalander is niet ver uit de buurt.