OAK Napoli Vino e Birra Artiginale, Napoli

Onze waardering:

Translate:

Over OAK Napoli Vino e Birra Artiginale

OAK Napoli Vino en Birra Artiginale presenteert zichzelf als een 'social bar' met een ruime selectie aan wijnen, natuurlijke wijnen en de grootste selectie ambachtelijke bieren van Napels. Dus staat Tutto Napoli, jong en oud (wij waren de oudjes) hier op straat lekker chaotisch en door elkaar en met elkaar te praten, te socializen, te drinken en te flirten. 

Het assortiment van OAK wisselt regelmatig, maar wordt wel online bijgewerkt. Kom daar maar eens om bij andere craft beer tenten. OAK biedt zowel lokale als buitenlandse wijnen, plus een selectie van Italiaanse natuurlijke wijnen (aanduiding voor wijn die in het gehele proces van wijn maken geen onnatuurlijke bewerking heeft ondergaan). Veel van deze wijnen komen uit de regio Campanië (Campania), maar er zijn ook enkele 'Nieuwe Wereld'-wijnen en natuurlijke wijnen van verder weg.

Ook de bierkaart is dik in orde met 4 bieren op de tap en ruim 60 bieren op fles/blik. Hierbij springt vooral de zuurkaart in het oog. Daar gaat sprong ons zure hart direct van open! Denk hierbij aan bieren als Mariage Parfait (8,0%) van brouwerij Boon (België), Oude Gueuze (6,0%) van Oud Beersel (België), maar ook de fantastische La Mummia (4,8%) van Birrificio Montegioco (godverdegodver, wat lekker). De lijst gaat maar door: Acid Trip (sour IPA) van Axiom (Tsjechië, Pie'Veloce Brux (brett ale, 7,4%) van Ca'del Brado (Italië) of Roots in Wine (sour strong ale, 9,5%) van Birra Menabrea (Italië).

Wij dronken er een Doppel Bock (Bock-Doppelbock, 7,5%) van Birra Elvo (Vagliumina, Italië), een Bombyx (Lambic - Framboise, 5,3%) van Birrificio Menaresta uit Carate Brianza (Italië) en een Gift (Stout - Imperial/Double, 8,5%) van Boundary Brewing uit Belfast (Noord-Ierland).

Adres: Vico Quercia, 10, 80134 Napoli NA, Italië, website

In de buurt

OAK Napoli Vino e Birra Artiginale ligt tegen het oude Centro Storica met zijn smalle, donkere straatjes aan en ook vlakbij ene andere bierspot Il Birraiuolo. Op nog geen honderd meter lopen vind je het Piazza del Gesu Nuovo met de Chiesa del Gesu Nuovo (een kerk vol kunst met een markante stenen gevel) en daartegenover het Complesso Monumentale di Santa Chara met het park Chiostro dei Frati Minori en daarachter de Chiostro di Santa Chiara, een eeuwenoud kloostercomplex. Ook een aanrader is het kunstmuseum Sant'Anna dei Lombardi.

Aan de overkant van de Via Toleda vind je de Basilica della Spirito Santo met daarachter de Chiesa di Santa Maria Materdomini en in de Via Pignasecca vind je een bruisende straatmarkt met lokaal voedsel (echt een aanrader, sla die vooral niet over).