Il Birraiuolo, Napoli

Onze waardering:

Translate:

Over Il Birraiuolo

Geen website en ook Facebook biedt weinig soelaas (ook al omdat we hier helemaal geen soelaas willen vinden) en omdat we hier maar een korte stop maakten (de zogenaamde one beer stop), hebben we dus weinig informatie over Il Birraiuolo Craft Beer Bar behalve dat het een goede selectie aan internationale en Italiaanse craft bieren, waarvan 4 van de tap en de rest op de fles of blik.

Wat citaten van andere bezoekers:

Dit juweeltje twee keer bezocht tijdens onze driedaagse bezoek aan Napels. Er zijn tal van bieren om uit te kiezen voor redelijke prijzen (voor ambachtelijk bier), inclusief Italiaanse bieren. Wat ons bezoek zo aangenaam maakte, was de gastvrijheid van de barman en de gretigheid om lokale / Italiaanse wijsheid te delen. Grazie mille, Andrea, voor het delen van je Napolitaanse tips!

Goede selectie bieren, een handvol van elke stijl, met een focus op Italiaanse ambachtelijke bieren (maar er zijn ook bieren van over de hele wereld, ik zag een aantal mooie flessen Cantillon op de planken). Het personeel raadde me leuke Italiaanse bieren aan waar ik nog nooit van had gehoord, en hebben er echt van genoten! Prijzen zijn zeer redelijk en de sfeer is erg chill, relaxed.

Dit is de beste ambachtelijke bierbar van Napels. Hier vind je alle soorten kwaliteitsbieren en deze veranderen zo vaak. De prijzen zijn goed voor het product. Ik hou van de zure / lambische kant van bier, maar je kunt pils en lagers, tripels, quadrupels, IPA's en APA's, bocks, porter en stouts en nog veel meer vinden. Je kunt zelfs goede ciders vinden. De barman is vriendelijk en bekwaam.

Wij dronken er een Match DDH Pale Ale van Bonavena Brewing uit Faicchia (Campania) en een Hirsch (Sour - traditional gose) van Hammer Beer uit Villa d'Adda (BG, Italië).

Adres: Via Vincenzo Bellini, 48, 80135 Napoli NA, Italië

In de buurt

Il Birraiuolo ligt ingeklemd tussen het Centro Storico met zijn smalle straatjes en de grote straat Via Enrico Pessina. In de buurt vind je, naast duizenden andere dingen, onder ander het moderne kunstmuseum Hermann Nitsch, het kunstmuseum Santa Maria Maggiore della Pietrasanta, de Cappella Sansevero, vroeger een kerk, nu een beeldenmuseum (vooral het beeld van Jezus Christus liggend onder een laken is adembenemend), de Chiesa de San Potito, de Chiesa Santa Maria di Constantinopoli (kerk) en natuurlijk het archeologisch museum Museo Archeologico Nazionale di Napoli, waar de meeste opgegraven schatten van Pompeij te vinden zijn. Sla ook de Galleria Principe di Napoli niet over, dat een beetje denken aan de Passage in Den Haag of de Galleria Vittorio Emanuele in Milaan.