Hoppy Ending Beer & Skate, Napoli

Hoppy Ending Beer & Skate, Napoli

Onze waardering:

Translate:

Over Hoppy Ending Beer & Skate

Hoppy - Happy: het verschilt maar één klinker,en misschien is dat niet geheel toevallig. Misschien heeft het woord "hoppy" wel iets te maken met "happy". Blij is een groot woord, maar als bier lekker is, dan is het al een stap vooruit richting blij. Dit is waarschijnlijk ook de wens van Paolo Golia en Antonio Romanelli, eigenaren van de Hoppy Ending Beer & Skate in Napels.

De naam van dit bierbarretje is natuurlijk speels bedoeld. Hoppy Ending in plaats van Happy Ending, dan weet iedereen waar het over gaat. Daar hoeven we niet geheimzinnig over te doen. Hoppy Ending Ber & Skate werd in 2015 geopend (nadat hier eerder Il Birra ed Oltre was gevestigd sinds 2011) en is gevestigd in Vomero, in een zijstraat van de Via Francesco Cilea, niet ver van de randweg (de tangeniale). Paolo is de man van het bier en Antonio de man van het skaten, hun gemeenschappelijke noemer is: passie. En passie heb je zeker nodig bij een Hoppy Ending.

Hoppy Ending heeft 4 tapkranen en meer dan 100 bieren op fles en blik die je kunt kopen en meenemen, maar ook ter plekke kunt drinken in een echt glas. Ook de skateboarden zijn te koop. Wij dronken het bier natuurlijk ter plekke, dat was wel nodig en ook verdiend na de stevige klim over de trappen: een Abruxensis Sannio (sour) van Opperbacco uit Notaresco (TE), een Heavy Punch (imperial/double IPA) van Bonavena Brewing Company uit Napels zelf, een Sour Ale With Ibisco Flower (sour) van Cask Irpina Barrel uit Ariano Irpina (AV) en een KO (Imperial/Double IPA) wederom van Bonavena Brewing Company.

Voor ons eindigde het bezoek aan Hoppy Ending niet met een happy ending: 'Daar ook?' 'Nee, daar niet'. Het bier was lekker, maar niet orgastisch. Voor een orgasme gaan we wel naar een andere plek.

Adres: Via Santa Maria Della Libera, 30, 80127 Napoli NA, Italië, website

 

In de buurt

Hoppy Ending Beer & Skate bevindt zich in de wijk Vomero. Het op een heuvel gelegen Vomero is te bereiken met een kabelbaan, maar ook per voet en met de auto. Vooral de wandeling over de trappen is een aanrader. De chique wijk heeft naast veel groen ook veel ijssalons, terrasjes en goede Italiaanse restaurants. Rond het Piazza Vanvitelli zijn grote winkelketens en warenhuizen te vinden. In het kloostermuseum San Martino zijn fresco's, schilderijen en sculpturen te zien. Bij het voormalige kloostergebouw hoort ook een barokke kerk. Het stervormige fort Castel Sant'Elmo biedt een weids uitzicht over de stad en de Golf van Napels.