Vessel 11, Rotterdam

Onze waardering:

Over Vessel 11

Vessel 11 (ook wel V11 genoemd) is een Brits lichtschip uit 1951, gelegen in de oude Wijnhaven van Rotterdam. Hier werd in 2014, ter herinnering aan de Britse afkomst, een Britse gastropub van gemaakt. 'Aan boord' kan je binnen of op het terras op het dek genieten van typisch Britse gerechten, zoals Eggs Florentine, een Full English Breakfast, Fish & Chips of Sunday Roost, om maar wat te noemen. Ook zijn er regelmatig optredens.

Vessel 11 heeft ook zijn eigen bier die worden getapt uit traditionele Engelse taps. Deze bieren worden niet op de boot zelf gebrouwen, maar komen van het vaste land. Als we onze bronnen mogen geloven - en meestal zijn die vrij betrouwbaar - wrd het V11-bier eerst bij het ons bekende Eurotrash United uit Rotterdam gemaakt, maar wordt het tegenwoordig gebrouwen bij het Brouwersgilde Maasmond, een brouwerijverhuurder uit Rotterdam.

In het assortiment troffen wij de V11 Skunky Red Ale (4,8%), de V11 Golden Blond (5,0%) en de V11 Session Stout (5,5%). Er is ook nog een V11 India Pale Ale (6,4%), maar die was niet verkrijgbaar tijdens ons bezoek. Het onvermijdelijke pils komt daarentegen van grote brouwer Grolsch. De flessenbieren komen van vreemde brouwerij, zoals Lowlander met een Grapefruit en een Porter, Gebrouwen door Vrouwen met zijn Tricky Tripel en Gembergoud en Jopen met zijn Mooie Nel IPA.

Wij dronken er een V11 Skunky Red Ale, die we behoorlijk bitter en prikkelend vonden voor een Engelse red ale en een V11 Session Stout, die met zijn 5,5% toch wat aan de hoge alcoholkant zit en iets te zoet is voor een Engelse stout.

In de buurt

De Vessel 11 ligt in de oude Wijnhaven van Rotterdam, waar je via de Leuvehaven op de Nieuwe Maas komt. In de directe omgeving vind je het Maritiem Museum, het Erasmushuis, de overbekende Koopgoot met zijn winkels van grote ketens,  de protserige en prestigieuze Markthal, die na een flitsende start nu toch alweer een ietwat troosteloze indruk geeft, en tot slot de overbekende kubuswoningen.

Ook op biergebied is er genoeg te beleven in de omgeving van Vessel 11. Zo vind je op het Schiedamse Vest Proeflokaal Reijngoud en is ook Bokaal op de Nieuwemarkt niet ver weg.