Bokaal, Rotterdam

Bokaal, Rotterdam, bier, biercafé

Onze waardering:

Over Bokaal

Bokaal presenteert zichzelf als een stadscafé en bierlokaal in het hart van Rotterdam war Rotterdamse gezelligheid voorop staat. En dat voor iedereen: van Bourgondiër en bierconnaisseur, tot flexwerker en families. Tot zover het promotiepraatje. Bokaal is gevestigd in een modern-industrieel-vintageachtig pand waar je prima een bier kunt drinken. Met 11 bieren van de tap en rond de 90 bieren op fles vind je hier altijd wel een bier van je gading. De tapbieren zijn overigens voor een groot deel vast met twee pilseners (Heineken en Brand) en verder Affligem, Brugs Zot, Tripel Karmeliet, Edelweiss. Verder zijn er wisseltaps voor Brand en Jopen en 1 à 2 taps die wisselen, vooral met lokale brouwers. Voor meer variatie kom je al snel bij de flessenkaart terecht.

Wij dronken er van de tap een Bokaal Funkie Ale (5,5%), die speciaal door Bokaal en Funkie House werd gebrouwen bij brouwerij Noordt, en een Jubileeuw van de Witte Leeuw (9%), eenmalig gebrouwen ter ere van het 5-jarig bestaan van de brouwerij en die wordt omschreven als een Belgisch style IPA (door Bokaal als een DIPA). En daarna uit de Rotterdamse hoek een Drift Beetje Stout (6,5%), die we slechts een beetje stout vonden, en een Kaf en Koren Tropicana IPA (5,9%), een wat blonde IPA waar limoenblaadjes aan zijn toegevoegd.

Adres: Nieuwemarkt 11, 3011 HP Rotterdam, website.

In de buurt

Bokaal ligt op een steenworp van de in Rotterdam wereldberoemde kubuswoningen. En als je daar toch rondloopt kun je meteen even de Markthal bekijken. Op dinsdag en zaterdag kun je naar de markt op de Binnenrotte, de langste markt van Europa. Of drink een biertje bij wijnbar/biercafé Verward. Ook leuk zijn de winkeltjes rondom Bokaal op de Pannenkoekstraat.

Bokaal, Rotterdam, bier, biercafé