Haagse Bluf, Rotterdam

Onze waardering:

Over de Haagse Bluf

Het getuigt van lef om je als eet- en biercafé onder de naam Haagse Bluf in het kloppende hart van het centrum van Rotterdam te vestigen. Verscholen achter het stadhuis aan de Coolsingel, vind je hier een pareltje op biergebied. Hier geen Haagse kouwe kak en ook geen gebakken lucht, hier tref je enkel en alleen Rotterdamse gezelligheid en humor (ja, die bestaat), en bovenal vakmanschap. Bij de Haagse Bluf kun je terecht voor een hapje eten (lunch en diner) en een drankje, die je binnen aan de bar of aan één van de tafeltjes, of buiten op het terras aan het water, kunt nuttigen.

De menukaart biedt een ruim assortiment met specials als de Bluf Burger of Flammkuchen Spek, beide met gekarameliseerde bier-ui, of een schnitzel van kloostervarken waar je kunt kiezen voor een Dubbel-biersaus of natuurlijk de kaasfondue die in 10 variëteiten komt. Als toetje kun je natuurlijk de Haagse Bluf niet overslaan. Of je laat je gewoon verrassen door de kok met een Bluf dessert.

Dan de bierkaart. Naast de drie vaste taps met Gulpener pilsener, De Koninck en Weihenstephan Dunkel, zijn er ook 3 wisseltaps waar volop wordt gevarieerd. Van de fles komen ruim 40 bieren, waaronder veel uit België, maar ook Nederland en Duitsland zijn vertegenwoordigd. Wat te denken van het Schlenkerla Rauchbier, de Steffelaar Stout uit Rotterdam of de Grutte Pier Tripel uit Friesland (slechts beperkt voorradig, dus je moet geluk hebben). Op de kaart met wisselflessen staan tegenwoordig ook altijd een paar bieren van brouwerij Noordt uit Rotterdam. 

Wij dronken er een Hopus Dei (8,5%, blond met koriander en een lichte hopsmaak) van brouwerij De Witte Leeuw uit Wezep in Gelderland.

Adres: Haagseveer 90, 3011 DA Rotterdam, website

In de buurt

De Haagse Bluf ligt enigszins verscholen achter het stadhuis van Rotterdam aan de Coolsingel waar je één keer per achttien jaar de huldiging van de lokale trots Feyenoord kunt meemaken. Als je het Haagseveer in noordelijke richting kom je bij de Nieuwe Delftse Poort, een kunstwerk ter nagedachtenis aan de oude poort die hier stond, maar die tijdens het bombardement van Rotterdam in 1940 werd vernietigd. Steek daarna de Pompenburg en loop de gele Luchtsingel af in het kader van Door die Stad Loperdilopi. Neem nog een biertje bij de Biergarten en vervolg je weg naar het Centraal Station.

Als je vanaf de Haagse Bluf de andere kant het Haagseveer afloopt en meteen linksaf slaat en de Meent inloopt, kom je na 200 meter op de Binnenrotte waar op dinsdag en zaterdag met 400 kramen één van de grootste markten van Nederland staat. Hier vind je ook de kubuswoningen, de Markthal, de oude haven en het Openlucht Binnenvaartmuseum.