Kaapse Brouwers, Rotterdam

Onze waardering:

Translate:

Over Kaapse Brouwers

De Kaapse Brouwers zijn gevestigd in de Fenix Food Factory op Katendrecht. Hier komen 'ambachtelijke' en 'eerlijke' producten zoals koffie, kaas, brood, maar dus ook bier, samen. Ze kiezen, volgens eigen zeggen, voor gedurfde recepten, smaakexperimenten en ouderwetse bieren in een Rotterdams jasje. Een ware exponent van de craft beer revolution. Met 30 taps op een mooi rijtje naar Amerikaans voorbeeld, hoef je je hier nooit te vervelen op biergebied. De bierlijst omvat niet alleen hun eigen bieren - Karel, Harrie, Carrie, Bea, Jaapie, Gozer en bijzondere edities - maar ook bieren van bevriende brouwerijen.In de bottle shop kun je bieren voor thuis kopen.

Dit was niet de eerste keer dat we hier waren. En ook niet de tweede keer. Dat geeft al aan dat we dit een fijne en bijzondere plek vinden. Dit keer dronken we er een Karel (American bitter), een Harrie (saison), een Carrie (Strong IPA), een Jaapie (Imperial Red Ale) uit de eigen brouwerij en een Katjelam Sociaal Glijmiddel van Nevel Artisan Ales (nieuwe naam) uit Nijmegen, een (te hete) Upgrade Chilli Kaneel Imperial Stout van huurbrouwer Kwartje uit Den Haag, een Vuur en Vlam, een Hemel en Aarde en een Unarmed and Dangerous van brouwerij De Molen uit Bodegraven, een Get in the Sea, een collaboration van Jopen en wat anderen en een Offload Session IPA van Garage Beer Co uit Barcelona in Spanje.

Adres: Nico Koomanskade 1025, 3072 LM, Rotterdam, website

In de buurt

De Fenix Food Factory is een culinaire broeiplaats: een kaasmaker, een koffiebrander, een cider winkel, een bakkerij, een paté makerij en ga zo maar door. Maar op Katendrecht is meer te beleven,: woon een voorstelling bij in theater Walhalla, bezoek het Pinball Museum, of neem een kijkje op het stoomschip De Rotterdam.Loop over de brugbrug - in de volksmond de hoerenloper genoemd - naar de overkant. Pak een filmpje bij Lantarenvenster. Eet een zeevruchtenschaal bij Hotel New York.