Sijf, Rotterdam

Onze waardering:

Over Sijf

Op de Oude Binnenweg vind je Sijf, een speciaalbiercafé/restaurant met een fantastisch art deco interieur en een goede bierkaart. Met meer dan 100 verschillende bieren, waarvan 11 op de tap, is de bierkaart dik in orde en vind je hier altijd wel iets interessants. Hiervoor kom je overigens snel uit bij de flessenkaart. Op de taplijst staan vooral de usual suspects. Alleen de Duvel (na Olivier in Utrecht de tweede locatie in Nederland?) en het eigen huisbier Sijf, dit keer een winterbier, vielen op. Op de flessenkaart is het spannender met o.a. bieren uit Rotterdam (Kaapse, Kaf en Koren, Noordt en Trots), Den Haag (Scheveningen), Utrecht (Maximus) en zelfs Amsterdam (IJ, Oedipus).

Wij dronken er het huisbier Sijf's Winterbier, een wat lichter van kleur winterbier (dubbelbok) van 9% uit de ketels van brouwerij Lévèbvre in België (aldus het personeel), een Thai Thai Tripel van 8% van Oedipus uit Amsterdam en een Brimston Dry Hopped America Amber Ale van 6,5% van Centraal Brewers uit Amsterdam.

Adres: Oude Binnenweg 115, 3012 JB Rotterdam, website

In de buurt

Op de  Oude Binnenweg is veel veel te beleven met cafés (Melief Blender, Café Timmer, Café De Oude Binnenweg), restaurants en winkels. Maar ook in de directe omgeving is genoeg te doen. Ga naar de film in het Wolff Cinerama  op de Westblaak. Drink een biertje bij het NRC Café of de Wunderbar op de Witte de Withstraat. De Oude Binnenweg gaat over in de Nieuwe Binnenweg. Daar vind je het Belgisch Biercafé Boudewijn en de Kraft Bar. Ook het museum Boymans Van Beuningen en het Maritiem Museum zijn in de buurt.