Ballentent, Rotterdam

Onze waardering:

Translate:

Over de Ballentent

Het is onduidelijk waar de naam van de Ballentent betrekking op heeft. Zijn het de wereldberoemde gehaktballen? Of zijn het de vaste bezoekers die van oudsher een hoog kakineus gehalte hebben? Wat wel duidelijk is, is dat de gehaktballen dik in orde zijn, net als de bierkaart. Hier kun je prima een lunch met een goed bier er bij. Daarbij komt het geweldige uitzicht op de Nieuwe Maas, op Katendrecht aan de overkant waar vroeger de hoeren zaken deden, en op de torens van de kop van Zuid. Ook het interieur van het voormalige douanekantoor is prachtig; het is alsof de tijd heeft stilgestaan. De zeelui en dokwerkers komen er allang niet meer. De haven ligt nu ver buiten de stad, maar de sfeer is gebleven.

Natuurlijk aten wij een broodje bal en dronken er een Columbus van brouwerij 't IJ uit Amsterdam, een Jopen Mooie Nel van Jopen uit Haarlem, een (nieuwe) Emelisse Blond IPA van Slot Oostende uit Goes (Zeeland), een Paulaner Hefe Weisse van Paulaner uit München (Duitsland), een Brand Porter van Brand uit Wijlre en een Gouden Carolus Classic Dubbel van Het Anker uit België. Helaas was de Engelszell Gregorius uitverkocht en was de Tre Fontane niet te betalen (€ 12,50 voor een flesje van 33cl). Een minpuntje voor de Ballentent. Maar verder vermaakten we ons prima, vooral ook omdat het personeel in opperbeste stemming verkeerde nadat Feyenoord scoorde.

Adres: Parkkade 1, 3016 GN, Rotterdam, website was niet bereikbaar

In de buurt

De Ballentent ligt vlak naast Parkheuvel, een restaurant met twee Michelinsterren, en onder de rook van de Euromast. Dichtbij zijn ook het Belasting- & Douanemuseum en het Wereldmuseum. Vanuit de nabijgelegen veerhaven kun je de taxiboot nemen naar Hotel New York en Katendrecht (Fenix Food Factory met brouwerij Kaapse Brouwers).