Verward – wijnbar en biercafé

Onze waardering:

Over Verward

Verward opende haar deuren in de zomer van 2016 en bracht een bijzonder concept op de markt: een wijnbar en een biercafé in één.  Het idee daarachter: in een wijnbar is het meestal pover gesteld met het bieraanbod en andersom is het in een biercafé vaak tobben met de wijn. In een hip en industrieel interieur brengt Verward brengt daar verandering in en komt met een uitgekiend aanbod van zowel bier als wijn.

De bierkaart oogt nog wat warrig, maar misschien is dat wel juist de bedoeling. Maar met 6 bieren van de tap en ongeveer 20 bieren van de fles is hij op zijn minst uitdagend. Zo dronken wij er onder andere een C'est Zon (saison) van Kaf en Koren, een HIJS IPA van Drift (ook uit Rotterdam) en een Wild Raven, een black IPA van Thornbridge uit Engeland.

Adres: Hoogstraat 69a, Rotterdam, website, facebook (de website geeft nog weinig informatie).

 

In de buurt

De Hoogstraat ligt middenin het Hoogkwartier dat aan de oostelijke rand van de binnenstad van Rotterdam ligt. Sinds een paar jaar is dit een opkomende buurt met verschillende nieuwe, creatieve ondernemers met opvallende en vernieuwende winkels, creatieve bedrijven, een kunstgalerie, koffietentjes en lunchcafés.

Tips: loop eens binnen bij bierwinkel en webshop Bier & Zo op nummer 54 met meer dan 600 bieren op voorraad, drink een biertje bij biercafé Proost op nummer 73a, leer alles over cocktails bij Barrelproof Boutique op nummer 49a,  eet een slow kippetje bij de Kip Gallery op nummer 6a of stap in de wereld van Spanje en Latijns Amerika bij Café Cultura op nummer 28a. En vergeet ook niet: de Markthal en de kubuswoningen zijn op 5 minuten loopafstand.