Brouwerij Noordt, Rotterdam

Onze waardering:

Translate:

Over Brouwerij Noordt

Brouwerij Noordt opende de deuren in 2015 van een voormalige brandweerkazerne in Rotterdam Noord. Hier zijn nu een brouwerij, een taproom en een winkel gevestigd. Brouwmeester Peter Rouwen genoot een brouwopleiding in België en dat is te merken aan het bier dat hier sindsdien uit de ketels stroomt: balans en kwaliteit staan voorop. Naast een brouwinstallatie van 2.000 liter is er ook nog een kleinere installatie van 200 liter waar kleinere batches kunnen worden gebrouwen.

De taproom Noordt op Tap met zijn 20 tapkranen is geopend van woensdag tot en met zondag. Let goed op de openingstijden, ze openen vroeg in de middag en gaan weer vroeg in de avond dicht. De winkel Noordt op Fles is dagelijks geopend, op werkdagen van 9:00-17:00 uur en in het weekend van 14:00-18:00 uur.

Het bierassortiment is zeer uitgebreid en verandert continu. Je kunt het soms zelfs niet bijhouden. Wij dronken er een New England IPA (3% met lactose), een Seven Hops Double Pale Ale (6% met een ingewikkelde hopmelange), een IPAL (5%, IPA lager) en een Tripel (7,5%, het enige bier waar kruiden aan worden toegevoegd).

Adres: Zaagmolenkade 46, 3035 KA Rotterdam, website

In de buurt

Brouwerij Noordt, de naam zegt het al, ligt aan de Rotte in het Oude Noorden van Rotterdam. Na een grondige opknapbeurt van straten, stoepen en historische panden is dit nu een bruisend stukje Rotterdam waar van alles te beleven is. Dit is een gebied waar het goed toeven is om te eten en te drinken en om te winkelen op het gebied van mode,  design, vintage, ambacht, antiek en koken. Bekende winkelstraten van het Oude Noorden zijn de Zaagmolenkade, de Zwaanshals en de multiculturele Zwart Janstraat en de Noordmolenstraat.

Ook de horeca is volop in bloei in deze wijk. Je vindt een gevarieerd aanbod van restaurants, ontbijt- en lunchzaken, koffiezaakjes en cafés verspreid over de verschillende straten.  We geven geen afzonderlijke tips. Ga gewoon maar eens kijken. Het is de moeite waard zeker als op het einde een bier op je wacht van brouwerij Noordt.