Sputnik Craft Beer, Lissabon

Onze waardering:

Translate:

Over Sputnik Craft Beer

De naam Sputnik Craft Beer die verwijst naar het Russische ruimtevaartprogramma (toen nog de Sovjet-Unie), is wellicht wat ongelukkig gekozen in deze barre tijden van oorlog. Niet voor niets nemen ze op Instagram direct afstand van de oorlog met hun "From Russia with Love" en "We stand against all actions of aggression and violence" met daarachter een Oekraïens vlaggetje. Ook in in de bar zelf vind je diverse Oekraïense vlaggetjes.

Sputnik Craft Beer heeft 12 taps en 150 verschillende bieren op fles en blik. Meer informatie is er eigenlijk niet te vinden over Sputnik Craft Beer behalve wat reviews van bezoekers. Zo vindt ene Elena:  'Amazing choice of beers from local and international breweries, very helpful and competent team'. Jelena heeft het over 'Great place recently opened in Lisbon 3 min from Intendente metro station'. Ben vindt het  'The destination in Lisbon for the best local craft beers. A gem'. En Jan tenslotte schrijft het volgende op: 'The Best! Everything! Fabulous beers and great service'.

Follow the Beer kan kort zijn: het bierassortiment is interessant en de staf is zeker vriendelijk, gewoon een plek waar je prima een glas bier kunt drinken. Dat deden wij dan ook. Wij dronken er een Letra D (American Red Ale, 6,0%) en een Letra on Oak - Port Barrel Aged Dark Ale (Belgian Strong Dark Ale, 10,0%), beide van de Letra Brewery uit het Noorden van Portugal met twee locaties in Porto en twee in Braga.

Adres: R. Andrade 41A, 1170-014 Lisboa, Portugal

In de buurt

Sputnik Craft Beer is gevestigd in de wijk Graça van Lissabon. Deze wijk is zeker een bezoek waard. Graça ligt op de hoogste berg en heeft een paar fantastische uitzichtpunten over de stad: de Miradouro de Graça en de Miradouro de Senhora da Monte. De Miradoura de Graça is vernoemd naar de dichter Miradouro Sophia de Mello Breyner Andresen. Hier staat ook een bronzen standbeeld van haar. Je hebt hier een prachtig uitzicht, onder andere over de bezienswaardigheden Ponte 25 de Abril en Castelo de São Jorge. Voor een echt adembenemend uitzicht moet je naar het uitzichtpunt Miradouro de Nossa Senhora do Monte gaan. Dit is het hoogste punt van Lissabon en ligt ook hoger dan de Miradouro de Graça.

Als je even een rustpunt zoekt in je drukke dag, is de Jardem da Cerca da Graça een tip. Midden in de wijk naast de kerk van Graça is een grasveld met bomen waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Verder is er een klein speeltuin voor de kinderen en een ander voordeel is dat het er erg rustig is. Je bent in de stad maar toch ook weer niet.

Ook op biergebied is er het één en ander te beleven in de wijk Graça. Zo is het 4 minuten lopen naar de 21 Gallas Brewpub Andrade en 8 minuten lopen naar de Sol Brewery in de Rua do Sol à Graça.