Dois Corvos, Lissabon

Onze waardering:

Translate:

Over Dois Corvos

Dois Corvos is een onafhankelijke brouwerij in Lissabon die craft bieren (cerveja artesanal) maakt die in heel Portugal en daarbuiten worden gedistribueerd. De brouwerij annex taproom/brewpub is gevestigd in de wijk Marvila in Lissabon. Dois Corvos staat alom bekend om een breed scala aan bieren, van standaard IPA's tot barrel aged stouts op houten vaten, experimentele ales en gemengde vergistingen.

Dois Corvos werd in 2013 opgericht door Susana Cascais en Scott Steffens tijdens de donkere dagen van de Portugese economische recessie, toen er in Lissabon nog geen enkele variatie op biergebied bestond en Lissabon en Portugal nog pilswoestijnen waren. In 2014 werd brouwapparatuur aanschaft en werd de brouwerijruimte uitgebouwd in de wijk Marvila, een in die tijd verwaarloosde industriële wijk. In 2015 werden de eerste bieren gebrouwen en op de markt gebracht. Eind 2015 werd de taproom/brewpub geopend, de eerste in zijn soort in Portugal.

Tegenwoordig bestaat de brouwerij uit een productiebrouwerij van 20 hl met gistingstanks van respectievelijk 20, 40 en 60 hectoliter, afzonderlijke bottel- en fustlijnen en een taproom/brewpub met 17 kranen. In de taproom/brewpub dronken wij onder andere een Matiné Session IPA (4,5%), een Finisterra Imperial Porter (porter, 8,5%) en een Hello Nasty (sour IPA, 6%), nadat we thuis in lockdowntijd al de O Rei (imperial/double stout, 9%) en de Polite Society (farmhouse ale/saison, 7,3%) hadden geproefd.

Adres: Rua Capitão Leitão, 94, Marvila, Lisboa, PT 1950-052, website

In de buurt

Dois Corvos ligt op een kilometer afstand van Fabrica da Musa en dat is eigenlijk meteen de beste tips en ook voor andere tips kun je het beste daar even een kijkje nemen.