AMO Brewery, Lissabon

Onze waardering:

Translate:

Over AMO Brewery

AMO (formeel geschreven met puntjes als A.M.O.) is een nanobrouwerij met een taproom in Lissabon. Je vindt de brouwketels achter in de taproom. Alle bieren worden hier gebrouwen op basis van recepten die zijn ontworpen door Margaret Orlowski, de oprichter en brouwmeester van AMO. AMO is een vervoeging van het werkwoord 'houden van' en bevat ook de initialen van de oprichter en brouwmeester. Dat is natuurlijk niet toevallig, zij zegt dat de beste bieren worden gebrouwen door mensen met passie voor brouwen. Zij komt van oorsprong uit Canada waar zij leerde ambachtelijk bier te brouwen als hobbybrouwer. In Portugal bleef ze kleine batches brouwen. In 2016 ging ze 'pro' en besloot ze om van haar hobby haar werk te maken met een  kleine brouwerij met taproom in het hart van Lissabon.

De taproom is echt nano en je moet een trappetje op om binnen te kunnen zitten. Gelukkig staan er buiten op de stoep een paar tafels met bierbanken waar locals en niet-zo-hele-erge locals hun bier drinken. Een rondleiding door de brouwerij is snel gekregen. Graag zelfs, zeggen ze bij AMO.

Wij dronken er een Sour Yellow Plum (hazy fruited sour, 5,0%),  een Javali Porter (porter, 6,2%), een Amora Mulberry Lemon Saison (farmhouse ale/saison fruited, 6,4%) en een Long Neck (DIPA, 7,9%). Wij werden een beetje verliefd op de AMO Brewery. Nós te amamos!

Adres: R. Bernardim Ribeiro 53, 1150-069 Lisboa, Portugal, website

In de buurt

Vanaf de AMO Brewery is het slechts 500 meter lopen naar het startpunt van de Avenida da Liberdade (Laan van de vrijheid). Dit is een boulevard in het centrum van Lissabon die bekend staat als één van de duurste winkelstraten van Europa. Naast chique winkels, boetieken en hotels zijn hier ook verschillende ambassades te vinden. De Avenida da Liberdade is 90 meter breed en 1100 meter lang, met tien rijstroken gescheiden door voetpaden die zijn versierd met tuinen. Het verbindt het in het noorden gelegen Praça do Marquês de Pombal met het Praça dos Restauradores. Een paar tips: het Parque Edoardo VII bij het startpunt van de Praça do Marquês de Pombal, het Museu Medeiros e Almeida en het Museu Arqueologico do Carmo. Daar vind je ook de Duque Brewpub en de Cervejaria do Bairro.