21 Gallas Brewpub, Lissabon

Onze waardering:

Translate:

Over 21 Gallas Brewpub, Lissabon

De 21 Gallas Brewpub werd opgericht in 2018. Naast de taproom vind je hier ook de ambachtelijke brouwerij (de factory) van Gallas. De brouwsels worden zo vers mogelijk geserveerd in de taproom. Slechts enkele dagen nadat het bier op fust is gegaan, worden ze al op de tap gezet. In de taproom vind je 15 taps, 13 van Gallas en 2 van gastbrouwerijen. Ook zijn er  meer dan 200 bieren in flessen en blikken beschikbaar van over de hele wereld. Tijdens ons bezoek waren de taps allemaal gevuld, maar de 200 bieren op fles en blik waren er bij lange na niet. Helemaal niet erg natuurlijk.

Daarnaast worden zelfgemaakte hamburgers, de specialiteit van het huis, geserveerd. Deze hamburgers gaan terug naar de oorsprong van de brouwerij. Oprichter Gallas organiseerde veel meetings met vrienden in Rio de Janeiro en serveerde hierbij zijn zelfgemaakte hamburgers, de zogenaamde 'hamburgada'. Om dit te bekostigen, begon hij  thuis bier te maken. Wat een hobby was, werd serieus. Gallas emigreerde naar Lissabon, Portugal, adopteerde Boris (de brouwhond) en investeerde in brouwketels en lagertanks. In 2018 opende hij zijn ambachtelijke brouwerij in Lissabon. De recepten voor de beroemde hamburgers nam hij mee en integreerde hij in het concept van de brewpub.

In het assortiment van 21 Gallas Brewpub vind je onder andere bier met namen als de Caparipa, de Choco IPA, de Mango Milkshake Juicy Double Neipa (NEIPA, 7,5%) en de Boris (Russian Imperial Stout, 9%), maar dus nog veel meer. Zo dronken wij de Puppy Boris (Stout, 4,5%), de Cartão Amarelo (Lager, 5,1%), de Dona Filipa (DIPA, 9,0%) en de Flamish (Belgian Strong Golden Ale, 9,8%).

Adres: R. Angelina Vidal 53A, 1170-122 Lisboa, Portugal, website

In de buurt

21 Gallas Brewpub is gevestigd in de wijk Graça van Lissabon. Deze wijk is zeker een bezoek waard. Graça ligt op de hoogste berg en heeft een paar fantastische uitzichtpunten over de stad: de Miradouro de Graça en de Miradouro de Senhora da Monte. De Miradoura de Graça is vernoemd naar de dichter Miradouro Sophia de Mello Breyner Andresen. Hier staat ook een bronzen standbeeld van haar. Je hebt hier een prachtig uitzicht, onder andere over de bezienswaardigheden Ponte 25 de Abril en Castelo de São Jorge. Voor een echt adembenemend uitzicht moet je naar het uitzichtpunt Miradouro de Nossa Senhora do Monte gaan. Dit is het hoogste punt van Lissabon en ligt ook hoger dan de Miradouro de Graça.

Als je even een rustpunt zoekt in je drukke dag, is de Jardem da Cerca da Graça een tip. Midden in de wijk naast de kerk van Graça is een grasveld met bomen waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad. Verder is er een klein speeltuin voor de kinderen en een ander voordeel is dat het er erg rustig is. Je bent in de stad maar toch ook weer niet.

Ook op biergebied is er het één en ander te beleven in de wijk Graça. Zo is het 4 minuten lopen naar de Sputnik Craft Beer Bar aan Rua Andrade en 8 minuten lopen naar de Sol Brewery in de Rua do Sol à Graça.