La Capsule, Dinant

Over La Capsule

Bierencafé De Heks in Deventer, bierproeflokaal In De Wildeman in Amsterdam, Huppel de Pub in Den Haag, Ma Che Siete Venuti A Fà in Rome en Moeder Lambic in Brussel, om zomaar eens wat namen te noemen van beer spots waar alles dik in orde is en waar vriendelijkheid, kennis en kunde en een goed bierassortiment hand in hand gaan. Op alles is wat aan te merken. Zo serveert De Heks Heineken (al willen ze daar niets van weten), loopt bij In De Wildeman je portemonnee in een rap tempo leeg, mag bij de Huppel het bierassortiment wat spannender en afwisselender, is Ma Che Siete Venuti A à te klein en te toeristisch (daar horen wij natuurlijk niet bij) en is de oude Moeder Lambic eigenlijk beter dan het door ons bezochte etablissement aan het Fontainasplein.  Dat kan zo zijn, maar deze bierspots steken hun koppen ver boven het biermaaiveld uit.

Dat geldt ook voor La Capsule. Dit is de plek waar je moet zijn voor een goed glas bier in Dinant. Net als het illustere rijtje hierboven combineert La Capsule vriendelijkheid, kennis en kunde en een uitstekend bierassortiment. En dat in het 's winters uitgestorven Dinant. Het heeft geen zin om de taplijst of flessenkaart door te nemen. Laat Leffe maar in zijn sop gaar koken, La Capsule is de place to beer in Dinant!

Adres: Boulevard Léon Sasserath 8, 5500 Dinant, België, facebook

In de buurt

Over Dinant hebben we het al het een en ander geschreven in ons stukje Leffe, Leffe en nog eens Leffe. We volstaan te verwijzen naar de fantastische craft beershop A C't Heure Dinant aan de  Rue Grande 146, 5500 Dinant (website). Hier vind je een geweldige selectie aan bieren tegen een zee acceptabele prijs en bovendien weet de eigenaar waar hij het over heeft. Wij waren zo onder de indruk dat we nog een paar keer terug geweest zijn. En geloof ons, dat doen we niet vaak. Een must dus!

Hieronder staan een aantal foto's van A C't Heure Dinant.