Moeder Lambic, Brussel

Over Moeder Lambic

Dit is niet de originele Moeder Lambic in Sint-Gilles. Hier zijn we bij de tweede en iets modernere vestiging van Moeder Lambic op het Fontainasplein aanbeland. Deze tent opende in oktober 2009 haar deuren voor het publiek en heeft met 40 tapkranen, 6 handpompen en een selectie van 75 cl flessen en oude bieren, één van de beste selecties aan bieren van de stad. De bierkaart is een mix van lokale, nationale en ook buitenlandse bieren. Denk aan brouwerijen als de Zennebrouwerij, De Ranke, Dupont, Kerkom, Contreras, La Rulles, Val Dieu en Des Legendes, maar ook Cantillon, De Cam en 3 Fonteinen.

Deze Moeder Lambic op het Fontainasplein ligt op een steenworp afstand van onze vaste slaapplek in Brussel, die we uit eigen belang nog even geheim houden. Voor je het weet, word je natuurlijk ge-airbnbd. Dit is het start- en eindpunt voor vele wandelingen door de stad. We gaan jullie dus niet vermoeien met wat we hier allemaal gedronken hebben, maar de Rosé de Gambrinus van Cantillon hoort daar zeker bij, gewoon omdat het het beste bier van de wereld is. Maar dat is logisch.

Adres: 

In de buurt

Vanaf Moeder Lambic Fontainas is het maar een paar straten lopen naar Brussels meest beroemde pisventje, Manneken Pis. Het is een vrij lullig beeldje en als je er voor staat, vraag je je af waarom je hordes toeristen hier op afkomen. Ook leuk is het om de brede Anspachlaan in noordelijke richting uit te lopen en bij het metrostation Beurs linksaf de Borgval in te lopen. Dan kom je op het Sint-Goriksplein met de Sint-Gorikshallen dat vooral in de zomer gezellig is op de terrassen. Bij Mappa Mundo op de hoek kun je ook een lekker biertje drinken. Hier kun je ook een hapje Aziatisch eten, maar als je daar geen trek in hebt, kun je ook nog even doorlopen naar het Sint-Katelijneplein waar rondom talloze restaurantjes en barretjes zitten. Wij aten bijvoorbeeld Mussels from Brussels bij Le Pré Salé in de Vlaamsesteenweg.