KCBC, New York

Onze waardering:

Translate:

Over KCKC

KCBC, wat staat voor Kings County Brewing Company, begint haar verhaal met een stukje historisch perspectief over brouwerijen in Bushwick. Dat verhaal begint rond 1900 toen tien procent van het in de Verenigde Staten gebrouwen bier uit Brooklyn kwam waarvan het overgrote deel uit Bushwick. Toen brak er een hopziekte uit en daar bovenop de Prohibition (de Drooglegging), het bekende voorbeeld van een overheid die ingrijpt op de alcoholconsumptie van haar burgers, maar ook het bekende voorbeeld van het volk dat het niet pikte en gewoon door ondergronds doordronk in Speakeasies en dat ook nog in grotere mate. Je zou verwachten dat de politiek hiervan zou hebben geleerd. Maar nee.  Collateral damage was wel dat slechts een handvol brouwerijen uit Brooklyn deze rampen overleefde. In 1976 sloten de brouwerijen Rheingold en Schaefer allebei hun deuren als laatste brouwerijen in Bushwick.

Dat veranderde in 2016 toen KCBC de eerste nieuwe brouwerij in de wijk Bushwickwas na meer dan 40 jaar. Sinds de opening in 2016 is KCBC gegroeid van een kleine groep van mede-oprichters naar een team van bijna 30 fulltime medewerkers die er voor zorg dragen dat alle bieren van 100% van alle bieren in Bushwick worden gebrouwen.

Bushwick is in de afgelopen decennia uitgegroeid tot een mekka voor eten, kunst, muziek en nachtleven en KCBC bevindt zich in het midden van alle actie. De Taproom op Troutman St. In het assortiment vind je onder andere de vaste bieren als Infinite Lager (German pilsener, 4,8%), Superhero Sidekicks (hazy IPA, 6,9%), Venomous Villains (IPA, 6,9%), maar er zijn er nog veel meer, waaronder specials en barrel aged.

Adres: 381 Troutman St, Brooklyn, NY 11237, Verenigde Staten, website

In de buurt

KCBC is gevestigd op Brooklyn, het betere New York.Want als je naar New York gaat, mag je Brooklyn nooit overslaan. Daar vind je het echte New York. Manhatten is leuk, maar Brooklyn is beter. Je vindt KCBC tussen Williamsburh, Bushwick en Ridgewood in op een steenworp afstand van de Bushwick Collective, een openbaar en outdoor kunstgalerie met kleurrijke street art en een leuk straatje voor een gezellige avond met muziek & dans. Er zijn ook goeie restaurants in de buurt.

Williamsburg New York wordt ook wel omschreven als de hipste wijk van Brooklyn met trendy winkels, koffietentjes, vintage shops en een gezellige vibe. Williamsburg ligt in het district Brooklyn direct aan de overkant van Manhattan en een bezoek aan de wijk is dus prima te combineren met de obligate wandeling over de Brooklyn Bridge. Het heeft een industriële look en je vindt er veel gezellige koffietentjes, foodmarkets, tweedehandswinkels en artistieke invloeden. In Williamsburg vind je ook veel verschillende invloeden uit andere culturen en is dé plek voor liefhebbers van vintage street art en koffie.

Het ernaast gelegen Bushwick kan behoorlijk wedijveren met Williamsburg voor at betreft hipheid. Met een bevolking van ongeveer 113.000 mensen heeft Bushwick de afgelopen jaren aanzienlijke veranderingen ondergaan, waardoor het een opwindende plek is geworden voor mensen van alle leeftijden en achtergronden. Bushwick werd in de 17e eeuw gesticht door de Nederlanders (wie anders, want in die tijd koloniseerden wij zo'n beetje de hele wereld, iets waar we nu met een dubbel gevoel excuses voor zitten maken). In de 19e eeuw werd de wijk overgenomen door een grote gemeente Duitsers. Daarna kwamen de Italianen, maar tegenwoordig is de wijk vooral Hispanic. Je moet ook niet vreemd opkijken als je ergens alleen met Spaans terecht kunt. Het Spaans is nu eenmaal het Engels als dominante taal aan het verdringen in de Verenigde Staten.

Ridgewood is de thuisbasis van talloze brouwerijen, dive bars en snel over het hoofd geziene brunchplekken en heeft daarnaast uitgestrekte groenvlakten en beroemde filmlocaties. Het is één van de meest ondergewaardeerde buurten van New York, gelegen op een unieke driehoek in Queens (vaak wordt aangezien voor Brooklyn) en fungeert als buffer tussen de ruige partyscene van Bushwick en de serene woonwijken van Central Queens, waardoor elementen van beide levensstijlen in de dagelijkse praktijk zijn geïntegreerd. Eeuwenlang waren Bushwick en Ridgewood elkaars vijanden omdat de twee zich voortdurend van elkaar proberen te onderscheiden, maar uiteindelijk bleek dat ze veel gemeen hebben. Ridgewood heeft het een aanzienlijk deel van zijn bestaan in de schaduw van Bushwick geleefd en krijgt het nu pas lof omdat de lokale bevolking deze wijk heeft ontdekt vanwege de goedkopere huisvesting.